Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандалом завершилася новорічна прем'єра дитячої опери за мотивами казки Пушкіна

Мистецький погляд Регіон: Дніпропетровська область 12666 переглядів

Опубліковано - 4.01.2007 12:58 | Всі новини | Версія для друку

Скандалом завершилася новорічна прем'єра дитячої опери за мотивами казки Пушкіна
Скандалом завершилася новорічна прем'єра дитячої опери за мотивами казки Пушкіна
Скандалом завершилася новорічна прем`єра дитячої опери в Дніпропетровську. У постановці місцевого Академічного театру опери та балету “Ай, да Балда!” Шостаковича, відмовилися грати провідні актори, заявивши, що деякі тексти в ній ображають релігійні почуття.

У директора театру своя позиція щодо акторів: не подобається - звільйняйтеся.

Перші претензії до режисера вистави „Ай, да Балда!” (за мотивами віршованої казки О.С.Пушкіна "Казка про Попа та робітника його Балду" - прим. "Аратти") висунули самі працівники театру опери та балету. Десять провідних акторів відмовилися брати участь у виставі. Кажуть, вона зачіпає їхні релігійні почуття. Тому висміювати християнські цінності, навіть в акторському образі - богохульство.

Ігор Тишков, соліст театру опери та балету:
Були такі слова: "Як не боюся ні бога, ні чорта, ні попа. Церква близько, а дійти слизько..." Ми за це обурилися.

Світлана Сошнєва, провідний майстер сцени:
"Директор сказав: не хочете працювати – звільняйтеся. Це була заявка однозначна. Ми, звичайно, обурилися, пішли до митрополита нашого, Іренея, узяти хоч би благословення на цю казку. Він сказав категоричне ні."

Натомість керівництво Дніпропетровського театру опери та балету, звинувачення на рахунок вистави називає перебільшеними. Кажуть, представники духовенства не бачили постановки. За словами режисера нової вистави, вона не хотіла своєю роботою образити віруючих, а просто намагалася зробити добру виставу для дітей.

Ірина Красиліна, режисер:
"Я не думаю, що тут присутнє богохульство, або щось подібне. Це гра. Ми хотіли, щоб дорослі впали у дитинство, а діти стали трішки дорослішими."

Зауважень представників релігійних громад у театрі частково дослухалися. Із вистави вилучили деякі сцени. А щоби не загострювати конфлікт, на Різдво показувати історію про Балду не будуть.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.