Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Причина смерті Тутанхамона й запровадження його батьком монотеїзму - однакова

За межею віків 18576 переглядів

Опубліковано - 10.09.2012 17:40 | Всі новини | Версія для друку

Причина смерті Тутанхамона й запровадження його батьком монотеїзму - однакова
Причина смерті Тутанхамона й запровадження його батьком монотеїзму - однакова
Учені прийшли до висновку, що фізичні зміни стали результатом захворювання скроневої частки мозку фараона. Дана хвороба проявляється, в тому числі, в епілептичних нападах, що супроводжуються галюцинаціями і маренням.

Єгипетський фараон Тутанхамон (1332-1323 до н.е.) помер у результаті спадкової генетичної хвороби. До такого висновку дійшов британський вчений, співробітник лондонського університету Імперіал Коледж (Imperial Colledge) Хатен Ашрафян.

«На відміну від інших фахівців я прийняв рішення поглянути з медичної точки зору не тільки на Тутанхамона, але на всю династію, до якої він належав», — повідомив учений. «Дивним чином в той період часу кожний наступний фараон помирав раніше, ніж попередній, — зауважив він. - При цьому у них починали все яскравіше виявлятися деформації тіла, що свідчить про генетичне захворювання».

У підсумку Ашрафян прийшов до висновку, що фізичні зміни стали результатом захворювання скроневої частки мозку. Дана хвороба проявляється, в тому числі, в епілептичних нападах, що супроводжуються галюцинаціями і маренням.
Вчені сканують мумію Тутанхамона
Вчені сканують мумію Тутанхамона
Батько Тутанхамона — відомий в історії Стародавнього Єгипту реформатор фараон Аменхотеп IV (1375-1336 до н.е.), чиєю дружиною була Нефертіті, ввів у давньоєгипетській релігії монотеїзм в особі єдиного бога сонця Атона і проголосив себе Ехнатоном. Ашрафян стверджує, що ця ідея прийшла до нього під час нападу епілепсії.

Імовірно, Тутанхамон (Нове Царство, ХVIII династія) вступив на престол у 10-річному віці. Єгиптологи досі сперечаються про причини смерті фараона. Його гробниця була знайдена в Долині Царів 90 років тому британським археологом Говардом Картером і лордом Карнарвоном. Вона знаменита тим, що в момент виявлення залишалася практично недоторканою з часів поховання фараона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.