Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Ліс біля Межигір’я Януковичу «подарував» Присяжнюк?

Самоврядування Регіон: Київська область 9477 переглядів

Опубліковано - 12.09.2012 15:54 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану.  Ліс біля Межигір’я Януковичу «подарував» Присяжнюк?
Хроніки дерибану. Ліс біля Межигір’я Януковичу «подарував» Присяжнюк?
Тридцять тисяч гектарів мисливських угідь віддали в оренду «Товариству мисливців і рибалок «Кедр», яке пов’язують із Віктором Януковичем.

Згідно з рішенням Київської обласної ради, це товариство орендуватиме територію Дніпровсько-Тетерівського лісгоспу для ведення мисливського господарства упродовж 49 років. Таким чином, «Кедр» фактично стає розпорядником мисливського господарства, на території якого перебуває «мисливський будиночок» Януковича, побудований у 2010-2011 роках. Опозиційні депутати Київської облради заявляють, що фракція Партії регіонів провела це рішення без обговорення в сесійній залі, порушивши вимоги регламенту.

Рішення про передачу державного лісу в оренду – це лише одне з рішень Київської облради щодо земельних питань, які ухвалюють не на користь населення Київщини, заявив у коментарі для Радіо Свобода депутат Київоблради від партії «Свобода» Андрій Іллєнко. За його словами, подібні сумнівні роздачі земель стали можливими через те, що фракція Партії регіонів монополізувала усю систему ухвалення рішень в обласній раді. Весь процес від розгляду питань у профільних комісіях, до голосувань під час сесій підконтрольний голові Київської обласної державної адміністрації Анатолію Присяжнюку, запевнив Іллєнко.

«Будь-які земельні рішення за нинішнього керівництва Київської області – це дуже підозрілі рішення. Ми стоїмо на заваді багатьом рішенням, і ми виступаємо завжди. Просто в них там абсолютна більшість, і вони можуть ухвалювати будь-які рішення, не радячись з іншими фракціями. Наприклад, більшість голосує на сесії, щоб усі питання порядку денного не обговорювати. Голова обласної ради діє за вказівкою голови обласної адміністрації, який присутній на сесії і фактично веде її», – сказав Іллєнко.

На сесії Київської облради питання не обговорюються – Бутник

За словами члена фракції Партії регіонів у Київській облраді Віктора Бутника, опозиційні фракції не надають належної уваги попередньому опрацюванню питань, що будуть розглядатися під час сесії. Саме тому, за його словами, представникам депутатської меншості не вдається впливати на процес ухвалення рішень облрадою.

«В опозиції є одна проблема: вони недостатньо активно працюють у комісіях. Для цього потрібно витратити 3-4 години свого часу. На сесії, дійсно, всі питання не обговорюються, вони обговорюються на засіданнях комісій. Тим більш, що вони проходять не одну комісію, спочатку профільну, потім суміжні комісії. Тут просто треба працювати у комісіях. А коли питають, чи були вони на комісії, вони кажуть, що не були. Тоді що ж? Під час сесійного засідання усі робочі питання відкидаються більшістю», – відзначив у коментарі для Радіо Свобода Бутник.

У голови Київської ОДА особливі стосунки з Президентом – Фесенко

Нові мисливські угіддя для Віктора Януковича – це черговий подарунок, один із тих, що допомагають керівництву Київської області вирішувати з Президентом приватні питання, зазначив у розмові з Радіо Свобода політолог Володимир Фесенко.

«Це свідчення того, що у голови Київської ОДА є свої особливі стосунки з Президентом. Тема Межигір’я – це тема, на якій досвідчений і «апаратно гнучкий» голова обласної адміністрації завжди знайде можливість прямих контактів із Президентом», – зазначив Фесенко.

Товариство «Кедр» узимку цього року також отримало в оренду майже 9 тисяч гектарів у Криму, в тому числі мис Аю-Даг.

Серед засновників «Кедра» – міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко, голова Держагентства автодоріг Володимир Демішкан і голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Поруч із Дніпровсько-Тетерівським лісгоспом розташована резиденція Віктора Януковича «Межигір’я».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.