Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК спробувала зупинити навалу “каруселів”

Вибори-2012 4967 переглядів

Опубліковано - 14.09.2012 11:58 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК спробувала зупинити навалу “каруселів”
ЦВК спробувала зупинити навалу “каруселів”
ЦВК посилила вимоги для тимчасової зміни місця голосування виборця.

Відповідне рішення "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси" прийнято під час засідання ЦВК.

Згідно з постановою, виборець має надати документ або належним чином завірену копію, що підтверджує необхідність зміни місця голосування. Це може бути довідка з медичної установи, з місця роботи, а також документ, що підтверджує місце проживання виборця.

За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, постанова не передбачає скасування інституту зміни місця голосування.

"ЦВК лише встановлює більш жорсткі вимоги щодо мотивації та визнання обґрунтованими заяв виборців щодо зміни місця голосування", - пояснила заступник глави ЦВК.

Прийняття документа пов´язано з тим, що "мають місце ознаки маніпуляції даними інститутом".

"В межах Києва або інших територіальних виборчих одиниць без всякої на те потреби змінюється місце голосування виборця буквально з сусідніх вулиць - тільки з метою переміщення кількості виборців між виборчими округами", - пояснила заступник глави ЦВК.

За словами Усенко-Чорної, подібні випадки і їх наростаюча кількість змушують ЦВК "вжити адекватні заходи з метою недопущення викривлення майбутніх результатів виборів".

Як відомо, у виборчих округах Печерського, Солом’янського та Дарницького районів Києва, а також в Ірпені,зафіксована тенденція тимчасової зміни місця голосування виборців без зміни виборчої адреси. Зокрема, кандидат від Партії регіонів Петро Мельник змушує студентів свого вишу та їхніх родичів брати відкріпні талони і голосувати в його окрузі незалежно від місця проживання.

Об’єднана опозиція подала подання до Конституційного Суду з проханням визнати неконституційною можливість голосувати за кандидатів-мажоритарників в округах, на території яких вони не проживають.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.