Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відлуння газової війни. «Газпром» втрачає європейські прибутки

Газоват 4906 переглядів

Опубліковано - 14.09.2012 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Відлуння газової війни. «Газпром» втрачає європейські прибутки
Відлуння газової війни. «Газпром» втрачає європейські прибутки
Газпром недооцінив рішучість Єврокомісії у боротьбі за лібералізацію газового ринку, і тепер кількість його ворогів в Європі може лише зрости.

Про це йдеться в статті The Economist.

«Газпром» недооцінив повноваження Європейської комісії, яка підштовхнула країни-члени до лібералізації своїх газових ринків. Він спробував заблокувати розподіл ринку сумішшю батога і пряника. Але це принесло більше проблем.

Рік тому Комісія провела серію захоплюючих набігів на 20 офісів «Газпрому» і пов’язаних з ним компаній. Це розвіяло міф про те, що політичні зв’язки компанії у великих європейських країнах дали йому імунітет. 4 вересня комісія почала антимонопольне розслідування за трьома звинуваченнями. Всі вони є потенційно смертельними для бізнес-моделі «Газпрому», - вважає видання.

«Він любить укладати угоди з окремими країнами, що дозволяє винагороджувати друзів і карати ворогів. Тепер «Газпрому» буде важко захищати контракти з окремими країнами проти правил єдиного ринку ЄС. Втім деякі країни все ж можуть вибрати довгострокові контракти і прив’язку до нафти.

«Газпром» далеко не приречений. Він кинув виклик скептикам і критикам, успішно побудувавши «Північний потік», який проходить по дну Балтійського моря до Німеччини. Це означає, що він більше не може бути заручником транзитних країн таких як Україна та Білорусія. Він тільки посилив свій торговий підрозділ у Великобританії. Дехто всередині компанії прагне конкурувати зі сланцевим газом, який в Європі досі не видобувають. Але як дізналася американська компанія Microsoft після своїх сварок з Комісією: монопольна влада в Європі приносить більше ворогів, ніж прибутку», - зазначає The Economist.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.