Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Примирення ветеранів: спроба номер ...?

Суспільне життя 10416 переглядів

Опубліковано - 10.05.2006 19:56 | Всі новини | Версія для друку

фото - www.president.gov.ua
фото - www.president.gov.ua
Спроби Президента Ющенка примирити українців, які воювали під нині державним прапором і не знайшли подяки у своїй країні зі всіляко шановними ветеранами ВВВ, що воювали під прапорами нині не існуючої держави, традиційно продовжилися і 9 Травня.

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що заради майбутнього України ветерани різних армій повинні подати один одному руки. Про це глава держави заявив, виступаючи перед ветеранами біля меморіалу Великої Вітчизняної війни в Києві.

«Я переконаний, що прийде час і українські ветерани подадуть один одному руки заради майбутнього країни. Я переконаний, що ми станемо свідками того часу, коли питання примирення стане для української нації реальністю», - сказав Ющенко.

При цьому, звертаючись до ветеранів кожної з армій, він підкреслив, що глибоко поважає все пережите і пройдене ними, а також вірить у їх мудрість. «Я бачу шлях до розуміння, який в щоденній праці, пліч-о-пліч, без марнослів'я, наповнений конкретними справами. І в цій праці встане ще одна незвичайна перемога України», - відзначив Ющенко.

Він підкреслив, що українська нація знайшла в собі сили пробачити німців, японців, поляків, і що давно настав час пробачити українцям один одного. «Ви не раз дивилися смерті в вічі, я прошу вас сьогодні не ховати свій погляд від сьогодення. Можливо, ви по-різному бачили майбутнє, але я переконаний, що кожний з вас бачив це майбутнє у вільній, суверенній, незалежній Україні», - сказав Ющенко, звертаючись до ветеранів.

А в інтерв'ю телеканалу «Інтер» Президент України Віктор Ющенко висловив думку про те, що українські політики повинні усвідомити свою відповідальність перед ветеранами за їх примирення як колишніх воїнів Радянської армії і Української повстанської армії.

«Я думаю, що політики, безумовно, повинні також відчути на собі відповідальність за минуле, за національне примирення, за гармонізацію відносин – перш за все, між живими сьогодні ветеранами». На переконання глави держави, кращим подарунком для ветеранів з боку влади має стати відновлення історичної справедливості. Йдеться зокрема про відповідні рішення парламенту і уряду щодо прирівнювання соціальних прав воїнів УПА до тих, які мають сьогодні учасники Великої Вітчизняної війни.

«Я думаю, що це крок до розуміння по відношенню до тих людей, які боролися проти фашизму, боролися за Україну, і сьогодні мають і історичне, і моральне право володіти такими правами», –сказав Президент.

Втім, з Президентом традиційно не погодилися інші політики, що призвали главу держави забути про примирення і залишити все, як є. Традиційно заявили, традиційно поговорили, традиційно забули?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.