Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Болгарія заявила Кремлю ультиматум

Газоват 4947 переглядів

Опубліковано - 17.09.2012 10:05 | Всі новини | Версія для друку

Болгарія заявила Кремлю ультиматум
Болгарія заявила Кремлю ультиматум
Позиції російського “Газпрому” на міжнародній арені стають все більш хиткими.

До проблем з антимонопольним регулятором в Європейському союзі та Молдовою додалася загроза Болгарії відмовитися від співпраці в рамках будівництва газопроводу South Stream, повідомляє "Комерсант-Україна".

У п’ятницю прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що Болгарія може відмовитися від планів з будівництва газопроводу South Stream, якщо Росія буде і далі наполягати на вимозі виплатити 1 млрд євро компенсації за скасування російським "Атомбудекспортом" будівництва атомної електростанції в цій країні.

"Я щиро сподіваюся, що президент Володимир Путін не знає про вимоги відшкодувати мільярд євро. Бо якщо знає, то йому не сподобається наша зустріч 9 листопада в Болгарії", - сказав прем’єр-міністр.

Як відзначає видання, проблеми з будівництвом South Stream загрожують крахом планів Росії скоротити на третину об’єм прокачування газу через українську газотранспортну систему, перенаправивши його в обхідний трубопровід. Відмова Болгарії від участі в проекті робить його фактично нездійсненним. Даний проект використовується як аргумент у переговорах між Росією та Україною щодо створення консорціуму для управління української ГТС, під час яких українська сторона домагається суттєвої знижки на газ.

Нагадаємо, що на початку вересня Єврокомісія почала проти концерну антимонопольне розслідування, що підштовхнуло Молдову, до вирішення виступити проти російської монополії.

"Розслідування Євросоюзу цілком може бути використано і Україною як додатковий аргумент для того, щоб оскаржити існуючі газові угоди в Стокгольмському арбітражі", - говорить керуючий партнер юридичної фірми "Астерс" Олексій Дідковський.

Втім, українська влада поки не поспішають скористатися очевидними перевагами, вважаючи за краще лякати "Газпром" довгостроковими планами щодо диверсифікації, резюмує "Комерсант".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.