Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені розробили методу визначення нечесних виборів

У світі науки 6119 переглядів

Опубліковано - 25.09.2012 15:37 | Всі новини | Версія для друку

Вчені розробили методу визначення нечесних виборів
Вчені розробили методу визначення нечесних виборів
Австрійські вчені винайшли новий метод для встановлення фактів фальсифікації виборів.

Результати досліджень були опубліковані в науковому виданні Proceedings of the National Academy of Sciences.

Найбільше вчених здивували результати виборів в Росії та Уганді. На їх думку, під час голосування за президента Росії, ймовірно, широко практикувалися випадки шахрайства - вкидання бюлетенів і підтасовувань.

Зокрема, модель, розроблена Петером Климеком, Юрієм Єгоровим, Рудольфом Ханелем і Стефаном Турнером, заснована на ідеї, що про ймовірні підтасовування свідчить надзвичайно висока явка виборців (майже 100%) - в тому випадку, якщо більшість з них голосує за одного кандидата.

Щоб довести гіпотезу, вчені вивчили результати виборів в 11 країнах. У деяких країнах - наприклад, Румунії, Фінляндії, Франції - явка в більшості районів була приблизно однаковою, а кандидати, які здобули у підсумку перемогу, набрали приблизно однакову кількість голосів.

Водночас в Росії дослідниками були виявлені аномальні зони, де голосувало практично все населення, а переважна більшість віддала свої голоси Володимиру Путіну. Насамперед, мова йде про республіки Кавказу: наприклад, в Дагестані 92,84%, а в Чечні рекордні 99,76%, при цьому явка в цих регіонах була практично 100%.

Такі дані наводять на думку, що в інших кандидатів відверто забирали голоси. При цьому, дослідники не заявляють, що подібні цифри однозначно свідчать про підтасовування, однак відзначають, що за такого стані речей твердження, що результати виборів відображають волю народу, явно не відповідає дійсності.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.