Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Археологи знайшли хозарське місто, яке знищив Святослав Хоробрий

За межею віків Регіон: Донецька область 24100 переглядів

Опубліковано - 28.09.2012 03:26 | Всі новини | Версія для друку

Археологи знайшли хозарське місто, яке знищив Святослав Хоробрий
Археологи знайшли хозарське місто, яке знищив Святослав Хоробрий
Археологи відкопали на Донеччині стародавнє місто-конкурент Києва. На думку науковців, місто було поліетнічним, але його основу складали хозари. Місто у 10-му сторіччі захопив князь Святослав.

На півночі Донецької області поблизу села Сидорове фахівці обласного краєзнавчого музею розкопали величезне місто площею аж 120 гектарів, йдеться в сюжеті ТСН.

Тисячу років тому за кількістю людей воно могло зрівнятися з тодішнім Києвом. Археологи припускають, що місто було поліетнічним, але основу його складали хозари. У 10-му сторіччі місто захопив князь Святослав – батько Володимира-хрестителя.

Мешканці тікали, ховаючи від загарбників найдорожчі речі. На місці розкопок археологи знайшли повний набір ковальських інструментів, що прекрасно збереглися. Історики стверджують – місто розвивалося як мегаполіс, поступово поглинаючи довколишні села.

"Якби хозарський каганат не припинив тоді існування, продовжував би існувати, я думаю, що на місці цього археологічного комплексу, який ми зараз знаємо як археологічний комплекс, біля села Сидорова був би великий міський центр", - впевнений науковий співробітник донецького краєзнавчого музею Едуард Кравченко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.