Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дощ і безвідповідальність у Керчі стали фатальними для судна. Двоє моряків вже загинули

Надзвичайна подія 8166 переглядів

Опубліковано - 6.01.2007 16:44 | Всі новини | Версія для друку

Дощ і безвідповідальність у Керчі стали фатальними для судна. Двоє моряків вже загинули
Дощ і безвідповідальність у Керчі стали фатальними для судна. Двоє моряків вже загинули
Судно ODISK, що перевозило хімічні речовини з України до Туреччини, на якому вчора від отруєння випареннями померли два члени екіпажа, відбуксирують з акваторії Ялтинського порту в місце його завантаження - порт міста Керч, повідомила прес-служба МНС України в Криму.

"У порту Керчі є відповідні пірси і умови для зберігання феросіліція, що транспортується на судні, - речовини, яка використовується в металургійній промисловості для виробництва високолегованих сталей. Буксирування займе близько 30 годин", - сказали в прес-службі.

Там відзначили, що впродовж всього буксирування співробітники МНС, що знаходяться на борту, проводитимуть моніторинг хімічних процесів в трюмах корабля.

У прес-службі проінформували також, що проведені дослідження на борту ODISK показали перевищення гранично-допустимої концентрації газу фосфін в надбудові корабля і збільшення її концентрації у міру наближення до трюмів з вантажем до 200 разів.

Вісім членів екіпажа, як і раніше, знаходяться під спостереженням лікарів в Лівадійській міській лікарні, троє з них - в реанімації (всі громадяни України), один у важкому стані.

П'ятого січня в Ялтинській акваторії встало на рейд вантажне судно ODISK, що йшло з Керчі у бік Босфору, і послало сигнал "SOS" на берег. Судно йшло під прапором Сьєрра-Леоне і мало порт приписки Фрітаун. Капітан повідомив, що його команда отруїлася, стан людей викликає побоювання і терміново потрібна допомога. На борту судна знаходилися десятеро моряків (троє - громадяни Росії і семеро - українці). Один з них, 23-річний матрос з України, в результаті отруєння невстановленою речовиною помер. До судна було послано буксир з рятувальниками МНС і медики. Чотирьох осіб відразу евакуювали. По дорозі на берег загинула ще одна людина, 26-річний житель Росії, електромеханік.

За даними МНС, причиною НП стало недотримання правил техніки безпеки при транспортуванні і завантаженні небезпечної речовини.

Як повідомив начальник ГУ МНС України в Криму Олександр Мазілін, при вантаженні в Керчі йшов дощ, і феросплав вступив в реакцію з водою. На судні була відсутня нормальна вентиляція, люди працювали без протигазів, крім того, вони не мали досвіду в перевезенні подібних вантажів, додав він.

У Ялті створений штаб по ліквідації НС, до якого увійшли представники всіх аварійних служб Криму. На місце події прибув глава МНС України Нестор Шуфріч.

Від “Аратти”: Наразі не відома реакція прокуратури на подію: адже, є очевидний злочин - злочинна недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки і матеріальну шкоду в особливо великих розмірах. Ми навіть не можемо припустити, що у спеціалізованому порту, який відвантажує небезпечні хімічні речовини на знали, що у дощову погоду завантажувати судно неможна. Як і те, що перед завантаженням зазначене судно повинно пройти ретельний контроль щодо систем ветиляції та герметичності трюмів. Отже, очевидно, за всіма цими порушеннями стоять цілком конкретні люди - керівники Керченського порту. Та щось не чутно, що їм доведеться відповідати. Напевно правоохоронці Криму на різдвяних канікулах чи провадять підвищення кваліфікації десь на Канарах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.