Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Погляд «очі в очі» активує не відомі раніше клітини

У світі науки 8787 переглядів

Опубліковано - 22.10.2012 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Встановлення сильного контакту очей з партнером - один з перших кроків для того, щоб зробити його закоханим у вас
Встановлення сильного контакту очей з партнером - один з перших кроків для того, щоб зробити його закоханим у вас
Вчені дослідили, чому при прямому зоровому контакті може виникати відчуття особливого психологічного зв’язку.

За їх словами, це призводить до збудження певних клітин в мигдалеподібному тілі, яке відповідає за обробку емоцій і соціальні взаємодії, пише New Scientist.

Мова йде про новий тип нейронів, що були відкриті у макак-резус. Якщо їх наявність підтвердиться і у людини, дослідники дізнаються, чому у деяких людей розвивається аутизм і шизофренія, що заважають нормально взаємодіяти в соціумі.

Каталін Готард з Університету Арізони разом із колегами провела експеримент. Вона помістила сім електродів в мигдалеподібне тіло мавп. Це дозволило відстежити активність окремих нейронів у міру того, як тварини дивилися ролик з іншого макакою. При цьому постійно відслідковувалося, куди спрямований погляд макаки.

Зі 151 виявленого нейрона 23 вмикалися тільки тоді, коли тварина дивилося в очі макаки на відео. З цієї групи клітин чотири нейрона демонстрували ще більшу активність, якщо імітувався ефект прямого зорового контакту тварин. А ось інші клітини реагували в залежності від того, наскільки дружелюбно поводилася тварина в ролику, але не у відповідь на зоровий контакт.
За певних обставин погляд «очі в очі» означає загрозу і виклик до бою
За певних обставин погляд «очі в очі» означає загрозу і виклик до бою
Дослідники планують протестувати препарати з точки зору їх впливу на активність виявлених клітин. Спочатку вони хочуть випробувати гормон окситоцин, який поліпшує здатність встановлювати соціальні зв’язки.

Дослідження, що проводилися в різний час іншими дослідниками, встановили, що кожна людина в першу чергу спостерігає за очима інших людей, часто роблячи це несвідомо. Тому кожна людина - «людина-очі». Сильний контакт очей негайно породжує сильне почуття прихильності. Пильний погляд «очі в очі» з привабливим незнайомцем (або незнайомкою) допомагає створити стан сильного хвилювання, подібного стресу. Коли ви дивитеся прямо і впевнено в очі партнера, його тіло виробляє хімічні речовини, схожі на фенілетіламін, який струшує людину і викликає стан закоханості. Тому встановлення сильного контакту очей з партнером - один з перших кроків для того, щоб зробити його закоханим у вас.

Наприклад, - основна зброя іспанців - це пронизливий погляд прямо в очі. У них це розцінюється як прояв інтересу, довіри і фізичного потягу. Причому кабальєро добре знаються на цьому і уміють «стріляти очима» не гірше сеньйор. За визнанням кожного п’ятого жителя Іспанії, без погляду «очі в очі» романтичний зв’язок просто неможливий.

В той же час за певних обставин погляд «очі в очі» (особливо в очі представнику своєї ж статі), означає загрозу і виклик до бою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.