Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Загадкова темна матерія здатна розірвати Всесвіт?

У світі науки 7439 переглядів

Опубліковано - 22.10.2012 22:06 | Всі новини | Версія для друку

Загадкова темна матерія здатна розірвати Всесвіт?
Загадкова темна матерія здатна розірвати Всесвіт?
Темна енергія - загадкова субстанція, яка змушує кордони Всесвіту розширюватися з прискоренням, може стати причиною “Великого розриву” і знищення видимої матерії, заявляють китайські астрофізики.

"За нашими розрахунками, він відбудеться приблизно через 103 мільярди років у кращому випадку, і через 16,7 мільярдів - у гіршому. У цей час Усесвіт припинить своє існування під час "Великого розриву", - пишуть автори статті.

Група астрономів під керівництвом Синя Чжана з Пекінського університету (Китай) прорахувала наслідки подальшого розширення Всесвіту під дією темної енергії.

На даний момент про неї мало що відомо, але вчені вважають, що саме темна матерія відповідальна за "розширення" Всесвіту. Ослаблення гравітації, яке супроводжує розширення, призведе до знищення галактик, зоряних систем, окремих планет і в остаточному підсумку - атомів і елементарних частинок.

Приблизно за 33 мільйони років до "Великого розриву" розпадуться всі галактики, у тому числі й наш Чумацький Шлях. Сонячна система припинить своє існування за два місяці до знищення Всесвіту, а Земля втратить Місяць за п’ять днів до години "Х". Потім настане черга Землі - планета вибухне за 16 хвилин до кінця всього сущого, а за 30 аттосекунд (10-17сек) до "Великого розриву" перестануть існувати атоми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.