Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лазаренко хоче повернутися в Україну

За право людини 5225 переглядів

Опубліковано - 24.10.2012 20:01 | Всі новини | Версія для друку

Лазаренко хоче повернутися в Україну
Лазаренко хоче повернутися в Україну
Екс-прем’єр Павло Лазаренко неодмінно повернеться в Україну, але тоді, коли не буде цього режиму.

Про це на прес-конференції у Києві заявила його адвокат Марина Довгопола.

"Павло Лазаренко повернеться в Україну. Коли він повернеться - я не можу назвати точну дату", - сказала вона.

Довгопола допустила, що її клієнт і сам не знає точно, коли повернеться в Україну. За її словами, Лазаренко каже, що повернеться, коли буде "краща політична ситуація", і хоче, щоб його справу розглянуло неупереджене слідство і суд.

"Напевно, Павло Лазаренко розуміє, що для того, щоб були реальні і хороші підстави для його повернення, перш за все, він сподівається на справедливе правосуддя в Україні. Він, напевно, сподівається на неупереджене проведення слідства стосовно тих кримінальних справ, які сьогодні є щодо нього в Україні", - сказала Довгопола.

Довгопола зазначила, що станом нв сьогодні проти Лазаренко ведеться досудове слідство по декількох кримінальних справах. Однак, за її словами ці справи порушені за загальновідомими епізодами і фактично дублюють одна одну.

Як приклад вона навела загальновідому справу, яка порушена СБУ по тек званим гарантіям за поставки газу. За словами Довгополої їй, як правознавцю важно зрощуміти, у який спосіб можна приватне листування проем’єрів Лазаренка і Віктора Черномирдіна трактувати як юридичний урядовий документ. Адже і на той момент і зараз існує чітка процедура оформлення таких гарантій. І листування прем’єрів це аж ніяк не стосується.

Окрім цього, Довпопола наголосила на тому, що більшість епізодів, за якими ведеться провадження ГПУ, МВС, СБУ вже були предметом розгляду у судовому засіданні у США. Як вона підкреслила, спеціально для цього дуло створено прецедент: американський суд розглядав матеріали надані ГПУ за українським законодавством, а не американським. І у підсумку - жоден епізод не був визнаний доведеним.

Отже, Довгопола, як адвокат не розуміє навіщо здійснюється провадження там, де вже є рішення суду?

За словами адвоката, заяви Лазаренка про непричетність до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня фактично є його свідченнями, він їх повторить, повернувшись в Україну.

"Він затвердив і заявив, що ніякого відношення до вбивства Щербаня він не має ... Ці публічні офіційні заяви, ... що він непричетний до вбивства - це фактично свідчення. Я думаю, що коли він повернеться в Україну, він ці заяви повторить", - сказала Довгопола.

"Не існує і не існувало жодних доказів причетності Лазаренка до цього злочину", - наголосила вона. Довгопола наголосига, що має офіційний документ Луганського Апеляційного суду про те, що згадка ім’я Лазаненка у вироку суду є технічною помилкою і ц справі немє жодних доказів його причетності до злочину.

Лазаренко має вийти на свободу 1 лстопада, відбувши покарання.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.