Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У викраденні Развозжаєва брали участь і спецслужби України?

Скандал 5411 переглядів

Опубліковано - 24.10.2012 23:35 | Всі новини | Версія для друку

У викраденні Развозжаєва брали участь і спецслужби України?
У викраденні Развозжаєва брали участь і спецслужби України?
Слідчий комітет Росії пообіцяв перевірити всі повідомлення ЗМІ про застосування погроз або тортур щодо опозиціонера Леоніда Развозжаєва, якого обвинувачують у підготовці масових заворушень.

Напередодні в слідчому ізоляторі «Лефортово» побували члени Громадської спостережної комісії Москви, яким Развозжаєв повідомив, що до нього застосовували тортури і погрози, і що саме під таким тиском він написав явку з повинною, від якої має намір відмовитися. Правозахисники також припускають, що у викраденні Развозжаєва в Києві могли брати участь і українські спецслужби.

Члени Громадської спостережної комісії Москви за дотриманням прав людини в місцях ув’язнення в середу розповіли подробиці своєї зустрічі з російським опозиціонером Леонідом Развозжаєвим.

За словами правозахисників, Развозжаєв розповів їм про те, що 18 жовтня четверо невідомих викрали його і заштовхали в мікроавтобус. Після почутого від Развозжаєва, правозахисники припускають, що це були представники українських спецслужб.

Развозжаєву зв’язали скотчем руки і ноги, а на обличчя натягнули шапку, щоб він не міг нічого бачити. Потім (найімовірніше, це сталося на кордоні з Росією) його передали місцевим спецслужбам і доставили в один із приватних будинків на російській території, розповіли правозахисники.

Упродовж двох діб Развозжаєву не давали ні їсти, ні пити, ні справити природні потреби. Погрожували розправитися з ним і з його родиною. Члени громадської спостережної комісії називають усе це тортурами.

Правозахисник і журналіст журналу New Times Зоя Свєтова говорить, що явки з повинною від Леоніда Развозжаєва домоглися через психологічний тиск та погрози.

«Це були тортури психологічні, тому що йому говорили про те, що можуть убити його дружину і дітей. Крім того, йому, наприклад, пропонували зробити укол «сироватки правди» і говорили, що якщо йому зроблять цей укол, він стане ідіотом, і навіть принесли спеціально тазик, тому що думали, що йому буде погано», – розповіла Зоя Свєтова.

Адвоката наразі не пускають до підзахисного

Развозжаєв розповів п’ятьом членам Громадської наглядової ради, що в момент викрадення в Києві він кричав і кликав на допомогу. Тобто, інцидент мав свідків.

Голова правозахисної ради Валерій Борщов звертає увагу на те, що протягом трьох днів правоохоронні органи України зберігали мовчання, і досі ніякої серйозної уваги до історії з Развозжаєвим з їхнього боку немає.

«Вони кажуть, що вони взагалі «знати не знають» і «відати не відають». Безпеку кожного гарантувати не можуть. Тобто, такої серйозної уваги поки немає. Така поверхова реакція. Вони весь час хочуть сказати, що це не ми, наша хата скраю, ми ні при чому. Я думаю, що це неправда», – сказав Борщов.

Правозахисники особливо звертають увагу на той факт, що захисник у Леоніда Развозжаєва з’явився тільки сьогодні, а кваліфікований адвокат опозиціонеру необхідний хоча б для того, щоб грамотно скласти відмову від явки з повинною. Про своє бажання скласти відмову сам Развозжаєв повідомив членам Громадської спостережної комісії.

Адвокат Марк Фейгін, який представлятиме інтереси Леоніда Развозжаєва, у середу звернувся до Слідчого комітету Росії за дозволом зустрітися зі своїм підзахисним у СІЗО «Лефортово». Однак наразі Фейгін не отримав відповіді.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.