Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань

Скандал 5040 переглядів

Опубліковано - 29.10.2012 17:11 | Всі новини | Версія для друку

 Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань
Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила сьогодні, що викрадення з України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва має бути належно розслідуване, бо йдеться про міжнародні зобов’язання України.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила сьогодні, що викрадення з України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, як стверджують, російськими спецслужбами може становити порушення Києвом його зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом, а також Конвенції ООН щодо біженців. Відтак це викрадення має бути належно розслідуване, заявили правозахисники.

Як мовиться у прес-релізі, ще минулої п’ятниці заступник директора програми Європи і Середньої Азії Amnesty International Давід Діас-Джоґейш направив листа Генеральному прокуророві України Вікторові Пшонці, в якому звернув увагу, що, як виглядає, влада Росії вирішила силою повернути Леоніда Развозжаєва до своєї країни, оминувши будь-які юридичні чи адміністративні заходи, замість того, щоб звернутися з проханням про екстрадицію.

Правозахисники нагадують, що, за міжнародним правом, перевозити людей із однієї країни до іншої без здійснення юридичних чи адміністративних процедур незаконно.

І, як мовиться у прес-релізі, за міжнародним правом Україна зобов’язана здійснити розслідування заяв про тортури та інше погане ставлення, яке, як стверджують, завдали Развозжаєву агенти російських спецслужб.

У п’ятницю Служба безпеки України вже повідомляла, що вирішила провести перевірку обставин, за яких до Києва приїжджав російський опозиціонер, а також причини і мети його термінового виїзду з України.

Леонід Развозжаєв разом із ще кількома опозиційними діячами Росії проходить у Москві у кримінальній справі про підготовку до організації масових безладів, яку порушили після виходу на прокремлівському телеканалі НТВ фільму «Анатомія протесту-2». Автори фільму стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.

За версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв сам прийшов до правоохоронців у Москві з зізнанням і визнав, що брав участь у плануванні заворушень. Натомість Развозжаєв через правозахисників і адвокатів стверджує, що російські спецслужби викрали його в Києві, де він хотів отримати притулок, і доправили до Москви, де домоглися від нього зізнання тортурами й тиском.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.