Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЦВК закликають нардепів позачергово зібратися

Вибори-2012 6994 перегляди

Опубліковано - 7.11.2012 14:37 | Всі новини | Версія для друку

У ЦВК закликають нардепів позачергово зібратися
У ЦВК закликають нардепів позачергово зібратися
Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає, що Верховна Рада повинна зібратися на позачергову сесію для законодавчого врегулювання порядку проведення повторних виборів у тих округах, в яких ЦВК не може встановити достовірні результати парламентських виборів.

Про це Усенко-Чорна заявила сьогодні журналістам у ЦВК.

"На мій погляд, Верховна Рада повинна діяти сьогодні в екстреному режимі і реагувати на дану ситуацію в режимі ad-hoc, незважаючи на свій календарний план і на свої плани. Ситуація в країні вимагає абсолютно іншої реакції. Я думаю, що всі народні депутати повинні здраво сприймати, яка у них місія і виводити Україну з кризи", - сказала Усенко-Чорна.

На її думку, постанови, які схвалила Верховна Рада напередодні, не є адекватною реакцією і не встановлюють на рівні закону порядок проведення повторних виборів.

"В ряді округів ми маємо не латентну, а абсолютно відкриту кризу політичного характеру. Законодавство дану ситуацію не регулює", - підкреслила заступник голови ЦВК.

"Для того щоб врегулювати ситуацію, Верховна Рада повинна терміново зібратися і прийняти відповідальне рішення на зразок того, яке було прийнято у 2004 році, прийняти спеціальний закон про порядок, проведення чи повторного голосування у ряді спірних округів, де через вину членів окружних виборчих комісій або з вини спецпідрозділу "Беркут" сталася ситуація, в якій ЦВК не може встановити результати волевиявлення", - заявила Усенко-Чорна.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори народних депутатів у п’яти одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 і 223.

Як відомо, до цього ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в цих округах і пропонувала провести перевибори.

Опозиція оскаржила це рішення ЦВК.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив про необхідність законодавчого врегулювання порядку проведення повторних виборів. За його словами, до 12 листопада, тобто до дня завершення строків оголошення офіційних результатів виборів, ЦВК має ухвалити рішення з цього питання.

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що ні Верховна Рада, ні Центральна виборча комісія не мають законодавчих повноважень приймати рішення про повторні вибори в одномандатних виборчих округах.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.