Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія регіонів змінить виборчий закон на свою користь?

Вибори-2012 7396 переглядів

Опубліковано - 15.11.2012 11:58 | Всі новини | Версія для друку

Партія  регіонів змінить виборчий закон на свою користь?
Партія регіонів змінить виборчий закон на свою користь?
У ЦВК побоюються, що зміни в закон про вибори від Партії регіонів поставить результати виборів в округах в залежність від складу ЦВК.

Про це заявив член ЦВК Андрій Магера в коментарі Комерсант-Україна.

"Запропоновані зміни - палиця з двома кінцями. З одного боку, вирішується ситуація з п’ятьма проблемними округами, з іншого - з’являється можливість визнання недійсними результатів будь-яких інших виборів. Так можна довести ситуацію до абсурду", - заявив Магера.

За його словами, питання перевиборів в окремих округах слід врегулювати окремим законом - "Про особливості проведення повторних виборів".

"Закон про вибори в цьому випадку міняти не варто, таким чином можна вирішити проблему більш "чисто", - вважає він.

У Батьківщині вважають, що зміни до закону про вибори від Партії регіонів спрямовані проти опозиції.

"Необхідно уточнити, що означає:" ЦВК не зміг встановити результати виборів ". Таке може бути, якщо сталася масштабна пожежа або знищена первинна документація!" - вважає бютівець Сергій Подгорний.

"Тепер ЦВК, де більшість - від Партії регіонів, зможе не встановлювати результати виборів по всіх округах, де перемогла опозиція, до тих пір, поки їх не влаштує результат!" – вважає він.

Експерти вважають побоювання опозиції виправданими. "Краще, щоб пропозиція Олександра Козуба була одноразовою нормою, яка спрацює для виходу з ситуації в п’яти проблемних округах", - заявив голова Комітету виборців Олександр Черненко.

В той же час в парламентській більшості впевнені, що закон буде прийнятий на засіданні парламенту у вівторок, 20 листопада як першочерговий.

"Законопроект буде прийнятий одразу в двох читаннях. Його текст зрозумілий, і обговорювати там немає чого - це єдиний розумний вихід з ситуації", - заявив регіонал Володимир Олійник.

Законопроект пропонує розширити перелік підстав для проведення повторних виборів.

Також проект визначає строки проведення перевиборів - не пізніше ніж через 30 днів після рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів голосування (в даному випадку таке рішення було затверджено 5 листопада).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.