Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна ще більше скоротить закупівлі газу в Росії і збільшить імпорт з Європи

Газоват 4904 перегляди

Опубліковано - 16.11.2012 13:52 | Всі новини | Версія для друку

Україна ще більше скоротить закупівлі газу в Росії і збільшить імпорт з Європи
Україна ще більше скоротить закупівлі газу в Росії і збільшить імпорт з Європи
У 2013 році Україна планує ще більше скоротити імпорт газу з Росії - до обсягу близько 20 мільярдів кубометрів, хоча раніше називалася цифра в 24 млрд.

«Спочатку думали — 24 млрд куб. м, тепер бачимо — близько 20 млрд куб. м», — повідомив журналістам заступник голови правління «Нафтогазу» Вадим Чупрун у відповідь на питання, який обсяг російського газу Україна планує закупити в наступному році.

Чупрун не уточнив, який обсяг газу був вказаний у заявці на 2013 рік, направленій Росії.

«Заявки були відправлені .... Це переговорний процес, тому висвітлювати подробиці нашої заявки я не ризикую», — сказав він.

Чупрун додав, що в даний час Україна закуповує газ у Німеччини за реверсною схемою на 100 доларів дешевше, ніж у російського «Газпрому».

У зв’язку з цим планується нарощувати обсяг реверсних постачань газу з Європи. За його словами, в 2013 році це буде близько 5 млрд куб. м.

Як повідомлялося раніше, що у четвертому кварталі 2012 року ціна російського газу для України зросла ще на $4 і склала $430 за 1 тис. куб. метрів.

У зв’язку з високою ціною на паливо Київ заявив про намір знизити закупівлі газу в Росії з передбачених контрактом 52 мільярдів до 27 мільярдів кубометрів вже в 2012 році.

Разом з тим у РФ заявили, що час для переговорів щодо обсягів закупівель палива на цей рік вже втрачено: річний контрактний обсяг може бути змінений не пізніше, ніж за півроку до початку постачань.

У 2011 році Україна імпортувала 40 млрд 1,747 млн куб. м російського газу, за що заплатила «Газпрому» $12,361 млрд.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.