Аратта - На головну

16 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейський суд відмовив в апеляції уряду України у справі Луценка

За право людини 4984 перегляди

Опубліковано - 20.11.2012 23:02 | Всі новини | Версія для друку

Європейський суд відмовив в апеляції уряду України у справі Луценка
Європейський суд відмовив в апеляції уряду України у справі Луценка
Велика палата Європейського суду з прав людини відмовила у розгляді апеляції, яку подав уряд України щодо рішення про незаконність затримання і арешту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомила прес-служба «Народної Самооборони».

Під час засідання 19 листопада Велика палата у складі 5 суддів відмовила у проханні розглянути 17 справ, в тому числі і щодо Юрія Луценка.

Згідно з повідомленням, рішення Європейського суду з прав людини у справі українського екс-міністра від 3 липня є остаточним.

За словами адвоката Валентини Теличенко, яка представляє інтереси Луценка в Страсбурзі, це рішення поважного суду означає, що суд визнав повністю неспроможними аргументи Кабінету міністрів України по апеляції.

Вступ в силу рішення Європейського суду з прав людини у справі Юрія Луценка дає можливість скасувати вирок Печерського райсуду, заявив сьогодні адвокат Луценка Олексій Баганець в ефірі «5 каналу», коментуючи відмову Європейського суду розглянути апеляцію України.

«Безнадійне звернення України до Європейського суду, і скоріше всього, воно було направлене на те, щоб просто затягнути процес виконання цього рішення суду», - зазначив він.

«Це рішення Європейського суду підтверджує той факт, на чому наголошує захист, що щодо Луценка постійно порушуються норми процесу, норми Конституції, норми європейського законодавства. Не тільки під час затримання і арешту, в тому числі під час розгляду скарги в суді», - уточнив адвокат.

Баганець вважає, що завдяки цьому рішення «Луценка навряд чи відпустять».

«Хоча це є підставою сьогодні Вищому спеціалізованому суду, з урахуванням такого висновку Європейського суду, якщо не скасувати вирок районного суду і закрити справу за відсутністю по ній складу злочину, то хоча б змінити міру покарання на непов’язану з ув’язненням», - резюмував Олексій Баганець.

Крім того, Баганець впевнений, що Луценко повинен бути звільнений з колонії за станом здоров’я. Він нагадав, що в законодавстві є норма, яка говорити про те, що за наявності важких хвороб в ув’язненого, адміністрація виправної установи зобов’язана подати заяву до суду.

Баганець також додав, що суд, у свою чергу, повинен розглянути звернення і відпустити засудженого, якщо у нього є хвороби, які загрожують його здоров’ю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.