Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент України не підпише закон про Кабмін. Він судитиметься з парламентом

Влада 7476 переглядів

Опубліковано - 12.01.2007 16:53 | Всі новини | Версія для друку

Президент України не підпише закон про Кабмін. Він судитиметься з парламентом
Президент України не підпише закон про Кабмін. Він судитиметься з парламентом
Президент Віктор Ющенко зробить подання до Конституційного Суду щодо конституційності прийнятого сьогодні Верховною Радою Закону “Про Кабінет Міністрів України”.

Про це повідомив на брифінгу Перший заступник Глави Секретаріату Президента Арсеній Яценюк. “Неконституційність Закону передбачає обов’язок Президента України внести подання до Конституційного Суду про визнання неконституційними цілого ряду норм Закону про Кабінет Міністрів”, – сказав А. Яценюк. За його словами, це, ймовірно, буде зроблено в понеділок, 15 січня.

“Прийнятий Закон України про Кабінет Міністрів порушує одинадцять конституційних норм, які мають пряму дію в українському законодавстві. Фактично принцип розподілу влади в Україні сьогодні порушено. Причому, порушено в одну сторону: формування надзвичайно серйозного джерела впливу саме у виконавчій гілці влади”, – сказав А. Яценюк.

За його словами, Закон втручається в діяльність Президента та судової системи. Документ, наприклад, забороняє громадянам оскаржувати рішення уряду в судах загальної юрисдикції.

Також Закон нівелює конституційні норми щодо ролі й місця РНБОУ, яка, згідно з законодавством, контролює і координує діяльність усіх органів виконавчої влади в сфері національної безпеки і оборони.

“Я міг би досить довго перераховувати всі 42 поправки Президента України, але, думаю, питання прийнятого Закону лежить зараз не стільки в юридичній площині, скільки в площині порушення всіх домовленостей, досягнутих на найвищому державному рівні”, – наголосив заступник Глави Секретаріату. Він нагадав, що представники центральних органів влади раніше домовилися про підготовку узгодженого, єдиного і “конституційного, а не антиконституційного” законопроекту про Кабінет Міністрів. “Закони не можуть писатися під осіб, під чинних вищих посадовців, закони можуть писатися тільки під інтереси держави. На жаль, цей закон таким чином не написаний”, – наголосив А. Яценюк.

Коментуючи інше парламентське голосування – внесення змін до Закону “Про банки і банківську діяльність”, Яценюк відзначив, що завдяки цьому документу депутатська більшість, а отже й уряд, отримали “абсолютно контрольний пакет акцій у двох державних українських банках”. “Хотілося би побажати українським банкірам хорошого фінансового 2007 року і добрих результатів діяльності в новій конструкції”, – сказав він.

За словами заступника Глави Секретаріату, Президент зробить подання до Конституційного Суду на предмет конституційності й цього закону.

Яценюк також запевнив, що Глава держави не підписуватиме прийняті сьогодні закони.

Від “Аратти”: зовсім нещодавно, ми, як і більшість громадян України мали нагоду помилуватися першими особами держави, які так й випромінювали у телекамери порозуміння й злагоду. Тільки у нас щось тримало руку, не давало множити разом із усіма оті диферамби “миру на віки”. Як виявилося - пісня була фальшивою. Телекамери прибрали - й пропагандистська локшина впала. І кожен залишився собою. В чому сьогодні ми й переконалися. Але питання лишилися. Й головне із них: наскількі ота влада, персоніфікована у перших особах, народна? Тобто, відповідає інтересам мене, тебе, вас, нас - виборців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.