Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд вирішив позичити плавучий LNG-термінал у американців

Газоват 5331 перегляд

Опубліковано - 26.11.2012 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Уряд вирішив позичити плавучий LNG-термінал у американців
Уряд вирішив позичити плавучий LNG-термінал у американців
Україна вирішила взяти в оренду плавучий LNG-термінал (завод з регазифікації скрапленого газу — корабель, на борту якого є установка, що перетворює зріджений газ на газоподібний) у американської компанії Excelerate Energy LLC (США).

Угоди про співробітництво між Держагентством з інвестицій та управління національними проектами (держінвестпроект) і американською та іспанською компаніями будуть підписані сьогодні під час урочистої церемонії.

З української сторони угоди підпише глава держагентства Владислав Каськів, а з боку партнерів старший віце-президент компанії Excelerate Energy Едвард Скотт і генеральний директор із зовнішніх зв’язків компанії Gas Natural Fenosa Джорді Гарсіа Табернеро.

Сьогодні ж під час церемонії буде підписано угоду про створення консорціуму інвесторів реалізації нацпроекту «LNG термінал».

Одночасно з підписанням угод розпочнеться офіційна церемонія початку будівництва першої частини нацпроекту “LNG-термінал” — трубопроводу, який з’єднає термінал з газотранспортною системою України. Будівництво буде здійснювати ДК «Укртрансгаз».

За даними «Укртрансгазу», реалізація техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) газопроводу підключення полягає в наступному: загальна його протяжність — 65 км (перший етап — 42 км, другий — 23 км), діаметр 1000 мм (хоча йшлося про більший діаметр) . Вартість будівництва газопроводу — 1,151 млрд грн.

Плавуча установка потужністю 5 млрд куб. м на рік буде постійно пришвартована до причалу до завершення будівництва наземного LNG-терміналу. Будівництво буде закінчено через кілька років, після завершення так званого етапу стабілізації, після чого потужність вже наземного заводу повинна досягти 10 млрд куб. м на рік.

Будівництво газопроводу буде здійснюватися силами УТГ, а саме — будівельно-монтажною фірмою «Укргазпромбуд». При реалізації цього проекту обіцяють задіяти найсучасніші технології, хоча є дуже великі сумніви з урахуванням того, що і труби, й апаратура вже давно завезені на будівельний майданчик.

Як зазначив глава Держінвестпроекту Владислав Каськів, «наступним кроком реалізації нацпроекту LNG-термінал стане будівництво морського підводного каналу для прийому LNG-танкерів, реалізація заходів щодо доставки в порт „Южний“ плавучої платформи (FSRU) і прийом та регазифікація зрідженого природного газу».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.