Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


NASA збирається шукати воду на Місяці та астероїдах, щоб забезпечити міжпланетні місії

У світі науки 6070 переглядів

Опубліковано - 26.11.2012 13:52 | Всі новини | Версія для друку

NASA збирається шукати воду на Місяці та астероїдах, щоб забезпечити міжпланетні місії
NASA збирається шукати воду на Місяці та астероїдах, щоб забезпечити міжпланетні місії
Кілька компаній США найближчим часом готові запустити у виробництво роботів-старателів, призначених для пошуків і видобутку водяного льоду на полюсах Місяця.

Про це пише "Комсомольская правда" в Украине".

За словами вчених з NASA, вона зустрічається на нашому природному супутнику саме там.

"Це схоже на знамениту "золоту лихоманку", яка в позаминулому столітті призвела до бурхливого розвитку каліфорнійського регіону, - сказав фізик Філ Мецгер, який очолює лабораторію з дослідження механічних властивостей місячного реголіта. - Це водна лихоманка".

Збір води, або, щонайменше, виявлення місця, де вона може бути зібрана, - це те, чого збирається досягти Astrobotic Technology - невелика компанія з Пітсбурга.

Вона вже вирвалася вперед, випередивши конкурентів і замисливши місяцехід, який буде працювати на поверхні супутника Землі в автоматичному режимі.

Існує договір з приватним розробником космічної техніки SpaceX, в рамках якого планується запуск апарату з ровером-місяцеходом на його ракеті Falcon 9 в жовтні 2015 року.

Astrobotic конкурує з кількома іншими компаніями за приз Google Lunar X-Prize - премію сумою в тридцять мільйонів доларів, яку зобов’язується виплатити переможцю всесвітньо відомий інтернет-пошуковик, пише cnews.ru з посиланням на офіційний сайт NASA.

"Наша мета - здійснити посадку на поверхню Місяця в жовтні 2015 року і знайти воду", - сказав президент Astrobotic Джон Торнтон.

Плани NASA з розвідки запасів води на Місяці, на астероїдах і навіть на марсіанських лунах, являють собою потенційну "золотое дно". Адже цей ресурс дуже потрібен астронавтам, що поглиблюється в глибокий космос.

Воду можна розкласти на молекули водню і кисню і використовувати для дихання і для відновлення запасу ракетного палива, не кажучи вже про можливості її просто відфільтрувати і пити.

Використання цього ресурсу є ключем до космічних подорожей і створення постійних позаземних поселень.

Тому що з початком добування води та інших ресурсів поза Землею вартість космічних польотів значно знизиться. Крім того, за рахунок цього вдасться зменшити ризик для екіпажів у місіях до астероїдів або на Марс.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.