Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. «Чорноморнафтогаз» закупив устаткування у 44 рази дорожче від цін виробника

Економіка 4737 переглядів

Опубліковано - 27.11.2012 10:26 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. «Чорноморнафтогаз» закупив устаткування у 44 рази дорожче від цін виробника
Хроніки дерибану. «Чорноморнафтогаз» закупив устаткування у 44 рази дорожче від цін виробника
ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 16 листопада за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ «Індекстрейд Україна» на придбання товарів та послуг на загальну суму 15,06 млн грн.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано устаткування за 12,52 млн грн та послуги з поточного ремонту блочних турбодетандерних холодильних агрегатів управління підземного зберігання газу за 2,54 млн грн.

Окремі види устаткування придбано по цінам, які значно перевищують ринкові. Наприклад, труборізку Grainger 4CW54 з параметрами 1/8 to 1 in. od придбано за 11 455 грн. Така труборізка у виробника з США коштує $32, або близько 260 грн, що в 44 рази дешевше від тендерної ціни «ЧНФ».

Нагадаємо, раніше «Чорноморнафтогаз» придбав у «Індекстрейд Україна» запчастини для дизельних двигунів за цінами, які у 20-160 разів дорожче ринкових.

Фірма «Індекстрейд Україна» до квітня цього року була зареєстрована на Олександра Недорізанюка з села Красногірка Житомирської області. Однак напередодні тендеру компанія отримала нового власника – Володимира Стрельченка з м.Антрацит Луганської обл. При цьому статутний капітал збільшено зі 100 грн. до 7,6 млн грн. У відкритих джерелах даних про цю компанію немає. Фірма зареєстрована за адресою масової реєстрації в Києві по вул. Обсерваторна, 23, кв 17.

Після зміни засновника ТОВ «Індекстрейд Україна» почало вигравати тендери в системі «Нафтогазу», отримавши за три місяці підряди на 116,99 млн грн.

Як повідомлялось, компанія Highway Investment Processing, що продала Чорноморнафтогазу за завищеною ціною скандальну бурову вежу для видобутку нафти і газу, не надала британським контролюючим органам інформацію про постачання так званої "вишки Бойка".

Нагадаємо, ЗМІ також повідомляли, що кошти за одну з бурових установок, придбану Чорноморнафтогазом за завищеною ціною, були перераховані на рахунок фіктивної компанії у ризькому Trasta Komercbanka. Цей же банк виявився пов’язаний з українськими акціонерами «РосУкрЕнерго», так званою «групою Льовочкіна-Фірташа».

За інформацією ЗМІ, третій учасник цією групи - Юрій Бойко, міністр палива та вугільної промисловості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.