Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада більше трьох місяців приховує висновок юристів зі США про порушення прав Тимошенко під час суду

Скандал 5371 перегляд

Опубліковано - 13.12.2012 10:21 | Всі новини | Версія для друку

Влада більше трьох місяців приховує висновок юристів зі США про порушення прав Тимошенко під час суду
Влада більше трьох місяців приховує висновок юристів зі США про порушення прав Тимошенко під час суду
У доповіді, замовленій українським урядом, група американських юристів Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom дійшла висновку, під час процесу колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо зловживання владою було порушено її важливі юридичні права і що її було помилково ув’язнено навіть до винесення вироку і засудження.

Про це повідомляє The New York Times.

«Юристи на чолі з колишнім радником президента Обами Грегорі Крейгом, прийшли до висновку, що Тимошенко відмовили в наданні правової підтримки на «критичному етапі» її процесу, а в інших випадках її адвокатів незаконно відсторонювали від виклику важливих свідків.

Ці два висновки свідчать, що Тимошенко може мати успіх в апеляції до Європейського суду з прав людини.

Втім, як зазначає видання, з багатьох питань юристи Skadden, Arps, Slate, Meagher& Flomстали на бік уряду, який замовив їх звіт. Так, вони заявляють, що вирок Тимошенко підкріплений доказами, представленими в ході судового розгляду, і вони не виявили жодних доказів у протоколі судового засідання, які б підтримували її головна тезу, що її кримінальне переслідування було політично мотивованим з боку її головного суперника Януковича з метою вивести її з гри», - пише видання.

«Суд першої інстанції засновував свої висновки щодо вини Тимошенко на фактичних визначеннях, які були задокументовані в протоколі судового засідання», - пишуть юристи.

«Ґрунтуючись на їх перегляді ми не вважаємо, що Тимошенко надала конкретні докази політичної мотивованості, якої було б достатньо, щоб скасувати її вирок за американськими стандартами», - йдеться у їх звіті.

Звіт датовано вереснем 2012 року, але досі український уряд тримав його у таємниці. Висновок планують оприлюднити 13 грудня. Юристи Skadden також різко розкритикували те як суддя вів процес Тимошенко.

«Здатність Тимошенко захищатися під час її процесу була обмеженою та викликає хвилювання своєю невідповідністю західним стандартам належної правової процедури і верховенства права», - вважають юристи.

Тим не менше, прихильники Тимошенко переконані, що звіт є упередженим. Захисник Тимошенко Сергій Власенко, який зустрічався з командою Skadden, також звинуватив уряд Януковича в брехні про те скільки він заплатив за аналіз.

«Вони не є незалежними юристами. Були явні порушення українських та міжнародних стандартів», - сказав Власенко. Щодо доказів вини Тимошенко Власенко зазначив: «Вони отримали запит клієнтів: «Будь ласка, знайдіть щось для нас хороше»».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.