Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Козацькі регалії повернуться в Україну!

Слава козацька 14176 переглядів

Опубліковано - 15.01.2007 20:58 | Всі новини | Версія для друку

Козацькі регалії повернуться в Україну!
Козацькі регалії повернуться в Україну!
Українська козацька спільнота з кількох країн, здійснила справжній громадянський подвиг. Виграли кількамісячну виснажливу битву за повернення унікальних козацьких регалій Січової доби, що зберігалися в США!

За повідомленням Верховного суду Нью-Джерсі, де повинна розглядатися справа про регалії, на засіданні у Ховелльській справі, вже акредитувалися 8 журналістів провідних видань і агенцій та 2 великих мережевих телеканали. Акули пера США чекають ОФІЦІЙНИХ судових заяв, слухань, рішень, аби розпочати ГІГАНТСЬКИЙ політичний скандал, що повністю зіпсує стосунки США і Росії. Аж до початку економічних санкцій. Що, враховуючи ситуацію в Сенаті і Конгресі США, дуже ймовірно. Як повідомив суддя Олександр Лехер, суд перенесено на прохання сторін. У росіян вистачило розуму...

Розпочато кулуарні переговори, у яких НЕ БЕРУТЬ участі офіційні представники української влади. Почато реальний розділ Ховелльської колекції, і ми маємо радісну надію, що ВСІ регалії Січової доби, а також документи, які мають велике моральне значення для всіх свідомих українців, потраплять до державних музейних установ України. Перш за все, Росія повинна повернути всі речі, викрадені з музею Кубанського козацтва в Ховеллі.

Грамота цариці Катерини про передачу Кубані запорожцям, буде в Україні!

Нагадаємо, з весни 2006 року розпочалося протистояння між козацьким журналом "Нова Січ" та журналом "Музеї України", які за підтримкою Американського козацтва, почали процес повернення козацьких регалій з музею в Ховеллі, де зберігаються безцінні скарби українського народу, вивезені після розгрому Січі на Кубань, потім в Сербію, Німеччину, США. Журналістів мляво підтримала українська влада. На регалії почали претендувати відомі шовіністи - керівники Краснодарського краю і Кубанського козацтва (Росія). Які, замість дискусій і переговорів, просто прислали до США спецназ, що викрав частину регалій і перевіз їх до консульства Росії в Нью-Йорку.

Тут уже втрутилися ФБР і ЦРУ, дійшло до Кондолізи Райс і Джорджа Буша. Американці вийшли на В.Путіна, який нічого не знав про бурхливу міжнародну діяльність підлеглих. Як виявилося нинішній губернатор Кубані цією гучною справою хотів розпочати власну кампанію з висунення в Президенти Росії... Почалася підготовка до судових слухань, які російська сторона повністю програє. Після аналізу, росіяни ініціювали переговори, погодившись на умови проукраїнські налаштованих козаків і громадськості США.
- Всі експонати, що стосуються російського періоду діяльності Кубанського козацтва відійдуть Росії. Експонати періоду Запорізької Січі, Задунайської Січі, Азовського, Чорноморського козацтв - повернуться в Україну, - говорить редактор міжнародного козацького журналу "Нова Січ" Віктор Тригуб, - Зрозуміло, тривають інтриги щодо передачі грамоти цариці Катерини, про передачу українцям Кубані, але, сподіваємося, чітка позиція української громадськості, підтримана офіційним Вашингтоном, аргументи - переконають росіян.

- Козацька спільнота страшенно обурена безцеремонністю і нахабністю т.зв.отамана Кубанського козацтва Росії Громова, - заявив отаман Американських козаків Сергій Цапенко, - Цей дивнуватий діяч дозволяє собі втручатися у міжнародну політику від імені ВСІЄЇ Росії, намагався впливати на вибори в закордонних козацтвах, влаштовував масштабні провокації... Повністю підставив Російську Федерацію в очах міжнародної громадськості, дискредитував Президента Росії! Вимагаємо належно оцінити всю ту шкоду, яку завдала ця людина і Росії, і міжнародному козацькому руху!

Як би там не було, констатуємо доконаний факт - Україна перемогла! Козацькі регалії повертаються додому!
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Слава козацька»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.