Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада вперто не бажає бачити причин кризи в Україні

Економіка 4982 перегляди

Опубліковано - 13.12.2012 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Влада вперто не бажає бачити причин кризи в Україні
Влада вперто не бажає бачити причин кризи в Україні
Друга прем’єріада Миколи Азарова – це повернення назад, передумова розвалу економіки, шлях до втрати суверенітету.

В цьому переконаний відомий економіст Володимир Лановий.

«Найгірше, що влада не хоче бачити причини економічної кризи», - наголошує Лановий.

Він відзначає, що у попередні роки (2010–2011) уряд підтримував кон’юнктуру внутрішньої економіки завдяки великому дефіцитові бюджету, що практично означало штучне надування попиту на внутрішньому ринку, точніше попиту на вироби олігархічних корпорацій.

«2012 року Кабмін відступився від цього підходу, оскільки боргова бульбашка могла швидко луснути. Він спробував обійтися без штучного роздування грошової маси, й виробництво у олігархів відразу впало. Інші частини економіки постали розшматованими й відрізаними від фінансів. Отже, немає ані зростання, ані жодних перспектив», - пише Лановий.

Економіст відзначає, що нині влада вирішила повернутися до старого прийому, запланувавши 2013 року знову залізти в борги й максимізувати бюджетний дефіцит.

«Проте між 2010–2011 роками і 2013-м є суттєва різниця: тоді банки мали ліквідні (вільні) кошти й могли дати їх уряду в борг. Доброю була також валютна й торговельна позиція України. Тому знаходилися кредитори й за кордоном. Тепер банківський сектор спустошений, підірвано довіру до гривні, а зовнішній платіжний баланс – із діркою: бракує $12–14 млрд. Іноземні банки та фонди відвернулися від українського ринку», - відзначає Лановий.

Нагадаємо, 13 грудня Верховна Рада дала згоду на призначення Миколи Азарова прем’єр-міністром.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.