Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія прагне відродити імперію в межах «совка»

Імперія «Совок» 4927 переглядів

Опубліковано - 14.12.2012 09:24 | Всі новини | Версія для друку

Росія прагне відродити імперію в межах «совка»
Росія прагне відродити імперію в межах «совка»
Головним пріоритетом зовнішньої політики Росії на найближчі роки є пострадянський простір.

Як пише в п’ятницю, 14 грудня, видання "Коммерсантъ", про це йде мова в проекті "Концепції зовнішньої політики РФ", який розроблений МЗС за вказівкою президента Росії.

Видання зазначає, що, по суті, цей документ є зовнішньополітичною платформою Росії на третій президентський термін Володимира Путіна.

Автори концепції, як вказує "Коммерсантъ", багато в чому відштовхувалися від ключових положень статті Путіна "Росія і мінливий світ" , опублікованій в лютому 2012 року.

Зокрема, в документі детально опрацьовано тезу про те, що світ, який оточує Росію, вкрай нестабільний, а причиною багатьох проблем є спроби Заходу, особливо США, втручатися у внутрішні справи інших держав. Також у концепції зовнішньої політики вперше з’явилося поняття "загроз в інформаційному просторі".

Росії автори документа відводять "унікальну, яка сформувалася за століття, роль фактора, що врівноважує в міжнародних справах і розвитку світової цивілізації". Навколо цієї понадміссії і повинна, на думку авторів концепції, будуватися зовнішня політика РФ.

Зокрема, Росія повинна допомагати порятунку світової економіки, сприяючи "формуванню справедливої ​​і демократичної глобальної торговельно-економічної та валютно-фінансової архітектури", а також заважати втручанню у внутрішні справи держав, у тому числі протидіючи використанню у цих цілях нових інтернет-технологій.

Реалізовувати ці завдання Росія має намір, у тому числі, і за допомогою "м’якої сили". Цей термін Володимир Путін вперше використовував у своїй програмній статті, а потім і в липневому посланні до російського дипкорпусу.

За допомогою такої "м’якої сили" Москва сподівається створити "об’єктивний образ країни", а заодно поліпшити "інформаційний супровід" своєї зовнішньої політики. Для цього передбачається використовувати "можливості нових технологій" (Twitter-дипломатія), а також потенціал "багатомільйонної російської діаспори" за кордоном.

Вперше серед структур, що беруть участь у реалізації зовнішньої політики РФ, згадано Росспівробітництво, а російській діаспорі за кордоном відводиться особлива роль.

Абсолютним пріоритетом зовнішньої політики Росії автори концепції назвали інтеграцію на пострадянському просторі. На другому місці - Євросоюз, зокрема, досягнення безвізового режиму.

"Концепція зовнішньої політики РФ", як очікується, буде підписана Путіним до кінця 2012 року.

Нагадаємо, що російська соціальна мережа "Одноклассніки" у статистичному дослідженні власної аудиторії "відокремила" Крим від України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.