Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Латвія арештувала рахунки компанії, яка продала Україні “вишку Бойка”

Скандал 4953 перегляди

Опубліковано - 18.12.2012 11:06 | Всі новини | Версія для друку

Латвія арештувала рахунки компанії, яка продала Україні “вишку Бойка”
Латвія арештувала рахунки компанії, яка продала Україні “вишку Бойка”
Державна поліція Латвії арештувала рахунки компанії Highway Investments Processing LLP", яка продала "Чорноморнафтогазу" бурову вишку за завищеною ціною.

Про це йдеться у відповіді на запит до латвійської поліції від програми "Тендер News із Наталкою Седлецькою" наТВі.

"У зв’язку з фактом покупки українським підприємством CHERNOMORNEFTEGAZ бурової плавучої установки (платформи), який відбувся 1 березня 2011 року, 16 травня 2012 року Управління боротьби з економічними злочинами Головуправління кримінальної поліції Головної поліції Латвії за фактом легалізації засобів, отриманих злочинним шляхом, порушено кримінальний процес N. 11816009312 за частиною 3 статті 195 Кримінального закону Латвійської республіки", – йдеться у відповіді.

Начальник Першого відділу управління по боротьбі з економічними злочинами Державної поліції Латвії Яніс Целмс повідомив у коментарі ТВі, що для встановлення руху коштів на банківський рахунок "Highway Investments Limited" у латвійському банку "Трастакомерцбанка" накладено арешт.

"Так, кримінально-процесуальний процес у Латвії передбачає арешт рахунків, і в такому випадку клієнт, звісно, не може нічого зробити – працювати зі своїм рахунком. Свої процесуальні дії ми зробили, так", – повідомив Яніс Целмс.

Латвійські правоохоронці вже передали українській прокуратурі прохання про допит причетних осіб з української сторони.

"Доведеться допитати громадян України, так. Але, як ви знаєте, силою ми їх не можемо запросити", - сказав він.

"І якщо не вдасться – то через правову допомогу це буде здійснено. У міжнародному плані ми вже попросили допомоги в України і чекаємо відповіді. Правова допомога – допитати або зробити певні слідчі дії на території України", – розповів Целмс.

Імена осіб, причетних до цієї справи, і їхній статус латвійські правоохоронці наразі не розголошують.

Як повідомлялося раніше, у 2011-му український Чорноморнафтогаз придбав бурову платформу через підставного посередника – нібито британську фірму "Highway Investments Processing LLP".

Це збільшило реальну вартість вежі із 250 до 400 мільйонів доларів. Величезна різниця в ціні, по суті збиток для українського бюджету, осіла на рахунках фірми "Хайвей".

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.