Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки беспредєлу. Невстановлені особи влаштували екзекуцію захисників Гостинного двору

Пістолетне право Регіон: м.Київ 5196 переглядів

Опубліковано - 19.12.2012 11:23 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки беспредєлу. Невстановлені особи влаштували екзекуцію захисників Гостинного двору
Хроніки беспредєлу. Невстановлені особи влаштували екзекуцію захисників Гостинного двору
Уночі у Києві на території Гостинного двору сталася сутичка між захисниками пам’ятки і невідомими у форменому одязі.

Про це повідомила прес-служба Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР).

Як заявляє прес-служба Коаліції, все почалося приблизно о 04.50. Група невідомих в шоломах і з гумовими кийками напала на активістів, які мирно протестували проти знищення Гостиного двору.

У КУПР зазначають, що пізніше рейдери підвезли до об’єкту вантажну техніку і кран, пошкодивши автомобілі активістів. "При цьому нападники застосовували сльозогінний газ і спецзасоби, які дозволені для використання (у виняткових випадках) тільки співробітникам правоохоронних органів", - зазначають активісти.

Кілька активістів госпіталізовані. "Міліція робить вигляд, що нібито намагається з’ясувати подробиці інциденту і принципово ігнорує порушення закону з боку рейдерів, які називають себе уповноваженими представниками власника споруди (Гостинного двору)", - повідомляє КУПР.

"Увірвались біля 40 невідомих у чорній формі. Виштовхали частину активістів, що знаходились всередині, на вулицю, частина забарикадувалася. Активістів штовхали, тягли по землі", - написала у своєму Facebook активістка Марія Лебедєва. "Міліція була на місці, але жодних дій не вживала по відношенню до нападників", - додала вона.

Активіст Ігор Луценко у своєму блозі на Українській правді розповів, що після цього через дві години нападники намагалися завезти всередину техніку. "2 години після того почали заводити техніку. Я під’їхав і заблокував в’їзд машиною. Вони, розхитуючи, посунули її по льоду. Я сидів у машині, закрився, думав – перевернуть. Бачив, як наші кидаються під колеса камазів", - розповів він.

За словам Луценка двох активістів – Андрія Пастушенка та Вадима Торопова сильно побили. Андрій забрала швидка.

Лебедєва також написала, що "захоплено приміщення наукового інституту реставрації та бібліотеки, що знаходиться в Гостинному дворі". "Вахтера, що знаходився всередині, викинули на вулицю. Протистояння триває", - додала вона..

"Андрій Пастушенко і Вадим Торопов – герої. Всі інші – теж, щастя що отримали лише газом в обличчя. Нам треба буде допомога", - написав Луценко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.