Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. У справі Пукача ГПУ замовчує важливі обставини

Кримінал 5677 переглядів

Опубліковано - 27.12.2012 19:13 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. У справі Пукача ГПУ замовчує важливі обставини
Справа Гонгадзе. У справі Пукача ГПУ замовчує важливі обставини
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає адекватною міру покарання екс-генералу міліції Олексію Пукачу, якого прокуратура просить засудити до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила в інтерв’ю журналістам після завершення сьогоднішнього засідання Печерського районного суду Києва, який розглядає справу Пукача.

За її словами, прокуратура просить суд засудити Пукача до “дуже тяжкого покарання, а з іншого боку замовчує декілька важливих речей і обставин, які підлягають доведенню”.

При цьому Теличенко наголосила, що в обвинувальному висновку, крім прізвища колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, інші прізвища не фігурують, але, якщо посилатися на слова Пукача, то Кравченко в його присутності розмовляв з колишнім Президентом Леонідом Кучмою і, як зрозумів Пукач, в тій розмові Кравченко в чергове пообіцяв Кучмі “щодо Гонгадзе буде вирішено проблему”.

“Тобто вбито”, - сказала Теличенко, підкресливши, що це вже її інтерпретація показів Пукача, оскільки він дослівно не цитує те, що чув зі слів Кравченка. “Крім того, можу сказати, що Пукач сформулював однозначно в судовому слідстві, що він не визнає змови зі своїми підлеглими, але він стверджує, що це було наслідком змови і перераховує поіменно колишнього Президента Леоніда Кучму, колишнього міністра внутрішніх справ Кравченка, так само Володимира Литвина називає і себе називає в цій ситуації”, - сказала Теличенко.

Довідка. Вбивство Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано.

Печерський райсуд Києва з квітня 2011 року у закритому режимі розглядає справу за обвинуваченням Пукача у вбивстві Гонгадзе. За даними Генпрокуратури, досудовим слідством установлено, що обвинувачений, будучи службовою особою, на виконання наказів та вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа щодо яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 року перевищив владу і свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Гонгадзе і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

Крім цього, у липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, у тому числі щодо незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе, у результаті чого здійснив перешкоду органам досудового слідства у розкритті вказаного вбивства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.