Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Контора” пише. У справі про фальсифікацію виборів намагалися підробити протокол допиту

Вибори-2012 8120 переглядів

Опубліковано - 8.01.2013 14:02 | Всі новини | Версія для друку

“Контора” пише. У справі про фальсифікацію виборів намагалися підробити протокол допиту
“Контора” пише. У справі про фальсифікацію виборів намагалися підробити протокол допиту
В справі про фальсифікації виборів у 223 окрузі, де змагалися Юрій Левченко і Віктор Пилипишин, намагалися фальсифікувати протокол допиту одного зі свідків.

Про це розповів "Українській правді" заступник голови дільничної виборчої комісії № 800987 Микола Кунцевич.

Напередодні Нового року Кунцевич давав свідчення щодо фальсифікацій на їхній дільниці. Як відомо, там було зіпсовано 212 з 420 бюлетенів з голосами відданими за Юрія Левченка.

"Допит тривав 5 годин. Після цього слідчий попросив мене підписати протокол, але я вирішив його перечитати. Всі дані сходилися, а вкінці були 8 запитань, зокрема останнє, "хто, на вашу думку, доставив додаткові галочки", - розповів Кунцевич.

"Я відповів: "той, в кого була печатка і ключі від сейфу, тобто голова ДВК". Але в протколі замість цього записано було "мені невідомо". Я обурився і попросив пояснень. Слідчий сказав, що просто помилився. Тоді я змусив його передрукувати аркуш. Я також хотів забрати листок з неправильною відповіддю, але він його порвав і викинув", - розповів свідок.

Кунцевич також повідомив, що допит проводився в прокуратурі Деснянському району Києва.

Як відомо, 31 жовтня окружна виборча комісія № 223 за пропозицією голови Юрія Литвишка відправили на перерахунок ДВК № 800987 через помилку в даних кандидата Вадима Гладчука.

Між тим секретар комісії Олександра Ткаченко переконує, що з усіх протоколів в ОВК передали найкращий, і помилок там не було.

"Ми швидко все порахували. Левченко набрав 420 голосів, Пилипишин – 236. Вже вночі ми готові були вести протоколи, але голова комісії (той, що працює в теплицях Пилипишина), сказав не поспішати, бо в ОВК черги. Так ті коробки і протоколи і простояли на дільниці 3 дні", - розповіла "Українській правді" секретар комісії.

Голова комісії відвіз коробки до ОВК вночі, і з’ясувалося, що в бюлетенях Левченка були дописані зайві галочки або повністю перекреслені бюлетені.

В 5 з 6 перерахованих комісій було виявлено зіпсовані бюлетені за Юрія Левченка. "Вийшло, що в одного 901 голос забрали, а іншому 206 додали", - розповіла УП секретар ОВК Ганна Вербицька.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.