Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Адвокат Пукача стверджує, що той вбив Гію випадково

Кримінал 5846 переглядів

Опубліковано - 9.01.2013 12:20 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Адвокат Пукача стверджує, що той вбив Гію випадково
Справа Гонгадзе. Адвокат Пукача стверджує, що той вбив Гію випадково
У суді у справі екс-генерала МВС Олексія Пукача ніхто так і не навів доказів умисного вбивства підсудним журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив адвокат Пукача Григорій Демиденко.
"Ніхто не навів доказів умислу. Мотиву немає. Вбивства під замовлення теж немає", – заявив адвокат в інтерв’ю газеті "Сегодня".

На його думку, Пукач скоїв вбивство з необережності. "Не було умислу – не було і навмисного вбивства", – пояснив Демиденко.

Крім того, за словами адвоката, Пукач не заявляв, що вбиваючи Гонгадзе він очистив країну від скверни, оскільки журналіст був "породженням пекла".

"Пукач такого не стверджував! Це все вигадки. Пукач не ставив за мету вбивати журналіста. Це вийшло випадково. Він лише хотів перевірити інформацію про те, що Гонгадзе займається якимись незаконними діями. Але в результаті сталося вбивство з необережності. Слідство ж визнало, що воно було умисним. Ми з цим не згодні", – зазначив він.

Також, як зазначив Демиденко, слідство у справі було проведено "огидно". "Там безліч порушень ... Я звертав на них увагу суду", – сказав він, додавши, що існує великий шанс, що справа буде направлена ​​на додаткове розслідування.

При цьому адвокат стверджує, що Пукач публічно розкаявся у скоєнні вбивства і "на його очах були сльози".

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд Києва 29 січня оголосить вирок по кримінальній справі стосовно колишнього генерала міліції Олексія Пукача по звинуваченню у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Прокурори вимагають для Пукача довічного ув’язнення.

Як відомо, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Екс-генерал МВС Пукач, який тривалий час перебував у розшуку у зв’язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою.

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Адвокат вдови Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Пукач у суді серед замовників вбивства Гонгадзе назвав Леоніда Кучму і Володимира Литвина. Крім того, він визнав, що власноруч вбив Гонгадзе.

Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до вбивства журналіста. Плівки майора Мельниченка були визнані речовим доказом у справі. 13 грудня 2011 Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Апеляція Генпрокуратури задоволена не була.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.