Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кадри від гаранта. “Сім’я” Януковича захоплює контроль над нафтогазовим сегментом

Економіка 5154 перегляди

Опубліковано - 17.01.2013 11:43 | Всі новини | Версія для друку

Кадри від гаранта. “Сім’я” Януковича захоплює контроль над нафтогазовим сегментом
Кадри від гаранта. “Сім’я” Януковича захоплює контроль над нафтогазовим сегментом
Президент Віктор Янукович посилює вплив на нафтогазовий сегмент.

Про це пише "Комерсант-Україна".

16 січня новим главою Держслужби геології та надр призначено близького до оточення глави держави Валерія Дудінова, який має намір продовжити політику залучення зарубіжних інвесторів до видобутку сланцевого газу і газу вугільних пластів, пише видання.

Як пише видання, Дудінова пов’язують дружні стосунки з нинішнім главою Міненерговугілля Едуардом Ставицьким та його екс-радником, а нині міністром екології та природних ресурсів Олегом Проскуряковим. Саме останній ініціював призначення Дудінова на посаду в.о. глави Держгеологіі.

Крім того, стало відомо, що до приходу в Держгеологіі Дудінов працював у вугільній компанії "Інвестиції і розвиток", що належить народному депутатові Ігорю Гуменюку (Партія регіонів).
"Топ-менеджери цієї компанії вже перейшли на роботу в корпорацію "МАКО" старшого сина президента Олександра Януковича і в Міненерговугілля", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними видання, її колишній віце-президент Сергій Кузяра був радником попереднього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка. Він раніше заявляв, що курирував взаємини з вугільними компаніями, в тому числі з ДРФЦ і "МАКО", підконтрольними Олександру Януковичу.

Як розповіло джерело в Мінекології, Дудінов продовжить стратегію розвитку, розпочату ще Ставицьким. Зокрема, буде активно залучати до видобутку сланцевого газу і газу вугільних пластів зарубіжних, насамперед американських інвесторів.
"Вже в найближчі два роки додатковий видобуток по всіх проектах складе мінімум 5 млрд кубометрів газу в рік, що дозволить значно скоротити залежність від Росії, - говорить співрозмовник в міністерстві. - Це серйозне завдання, і здійснити його з урахуванням бюрократизації самого процесу розробки надр можливо, тільки маючи повний карт-бланш на найвищому рівні".

За його словами, зростання видобутку газу тепер стане головним завданням всього енергетичного блоку уряду.
В опозиції відзначають, що видобуток газу обіцяє чималі прибутки, за найскромнішими оцінками - близько 2,1 млрд доларів на рік. При цьому до розробки родовищ залучаються і приватні українські компанії, наприклад "СПК Геосервіс".

"Сім’я" президента просто не захотіла упускати з-під контролю найбільш прибутковий і перспективний сегмент української економіки, незважаючи на те, що на нього претендував той же Дмитро Фірташ", - заявив народний депутат Сергій Пашинський ("Батьківщина").
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.