Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Павло Лазаренко заявив про непричетність до вбивства Щербаня

За право людини 5532 перегляди

Опубліковано - 23.01.2013 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Павло Лазаренко заявив про непричетність до вбивства Щербаня
Павло Лазаренко заявив про непричетність до вбивства Щербаня
Сьогодні адвокат екс-прем’єра Павла Лазаренка Марина Довгопола від імені підзахисного оприлюднила його заяву.

Ми подаємо її текст без змін та коментарів:

«Я, Лазаренко Павло Іванович, неодноразово та послідовно заявляв про те, що я категорично не маю відношення до вбивства у 1996 році у Донецькому аеропорту народного депутата України Євгена Щербаня. Цю справу безпідставно та протиправно «повісив» на мене у 2000 році тодішній Генпрокурор М.Потебенько, користуючись моєю відсутністю на батьківщині і неможливістю повноцінно захиститись від цього політично мотивованого наклепу.

Сьогодні я змушений вкотре заявити – я не маю жодного відношення до вищезазначеного злочину Я достовірно знаю, що ця справа відносно мене сфальсифікована для використання у політичних цілях.
Публічні заяви керівництва Генеральної прокуратури України відносно мене з приводу кримінальної справи щодо вбивства Є.Щербаня грубо порушують конституційну норму щодо презумпції невинуватості особи.

Крім того, дії, а саме висловлювання Генпрокурора пана Пшонки В. від 18 січня 2013 року (Інтерфакс-Україна за 18.01.13 р.) та аналогічні висловлювання Заступника Генерального прокурора пана Кузьміна Р. від 21 січня 2013 р. («Свобода слова» на ICTV від 21.01.2013 р.) містять ознаки кримінального злочину, передбаченого пунктом 2 ст. 387 Кримінального кодексу України щодо недопустимості розголошення даних досудового слідства суддями, прокурорами, слідчими тощо.

Є очевидним, що після таких заяв високопосадовців ГПУ неможливо розраховувати на неупереджений розгляд цієї справи в українському суді.

Павло Лазаренко,

22 січня 2013 року.»
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.