Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Натівський ПРО може зашкодити Україні. Так думає один експерт

Політика 6749 переглядів

Опубліковано - 22.01.2007 23:42 | Всі новини | Версія для друку

Натівський ПРО може зашкодити Україні. Так думає один експерт
Натівський ПРО може зашкодити Україні. Так думає один експерт
Реакція Росії на можливе розміщення елементів американської системи протиракетної оборони (ПРО) у Польщі і Чехії може мати негативні наслідки для України

Так вважає керівник дослідницьких програм Центру досліджень армії, конверсії і роззброювання Сергій Згурець.

"Де-факто ці протиракетні системи не будуть безпосередньо загрожувати Україні. Але наслідки можуть виникнути виходячи з того, що Росія буде нагнітати обстановку навколо цієї проблеми, і вона (проблема) може змусити росіян вживати якісь дії, що можуть негативно відбитися на Україні", - сказав він в інтерв'ю.

Експерт вважає, що позиція України з цього питання пов'язана з визначенням власних політичних орієнтирів.

"Я думаю, що жоден з вищих посадових осіб України не буде коментувати цю досить слизьку тему", - підкреслив Згурець.

Для України в цій ситуації найбільш раціонально буде презентувати європейським країнам і США свої пропозиції з використання власне українського потенціалу для реалізації протиракетної оборони, вважає експерт.

Говорячи про позицію країн НАТО і Росії, експерт відзначив, що ситуація із базуванням систем і баз ПРО є черговим елементом, який ризикує поляризувати думки країн за принципом блокового протистояння.

"Країни, що входять до НАТО, будуть підтримувати американців за умови, що їхнє місцеве населення ці речі підтримає, хоча це далеко не однозначно. Такі країни як Білорусія будуть підтримувати позицію Росії, яка буде говорити те, що говорить міністр оборони Іванов і міністр закордонних справ Росії", - сказав він.

Раніше Сполучені Штати зробили пропозицію Польщі і Чехії щодо розгортання там елементів американської протиракетної системи, яка буде спрямована проти Ірану і Північної Кореї.

США запропонували розмістити на території республіки радіолокаційну базу нової американської системи протиракетної оборони. Як очікується, пропозиція Вашингтона буде розглянута в Празі на цьому тижні.

Водночас Росія не раз заявляла, що створення системи ПРО в Європі порушить стратегічний баланс сил на континенті і може призвести до нової гонки озброєнь.

Від “Аратти”: те, що Москва буде бурхливо реагувати на будь-який крок НАТО щодо розміщення військових підрозділів на територіях нових держав-членів - нормально й прогнозовано. Із іншого боку, така реакція є дещо дивною, адже, протиракетні комплекси існують виключно, як оборонна зброя - для перехоплення ракет агресора. Так само, як протиповітряна оборона існує виключно, для захисту від повітряного нападу.

Хоча із іншого боку, якщо врахувати новітні тенденції у оборонній доктрині Росії, де пропонується визнати потенційними агресорами НАТО і США, то реакція Москви абсолютно логічна. Як не буде нічого дивного, коли до гімну колишнього СРСР кремлівські керманичі додадуть нову гонку озброєнь і холодну війну. Звичайно, для нас, українців, навіть за умови багатовекторності, нічого гарного не світить. Хоча вибір все ж, ще є. Чи знов опинитися у ГУЛАГу, чи поза “залізобетонним парканом”, серед Європейських країн? Це, насамперед, залежить від нас усіх разом й кожного окремо, і аж ніяк не залежить від тих, хто тимчасово сидить у керівному кріслі. Бо вони правлять бал, коли нам байдуже.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.