Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Google просуває новий формат зображень, який дозволяє знизити обсяг трафіку

Технології 8243 перегляди

Опубліковано - 13.02.2013 05:56 | Всі новини | Версія для друку

Роботи над новим форматом ведуться в рамках веб-проекту WebM
Роботи над новим форматом ведуться в рамках веб-проекту WebM
У своєму офіційному блозі компанія Google повідомила, що переводить Chrome Web Store на новий формат, а браузер Chrome під час обробки веб-стандартів буде віддавати перевагу WebP порівняно з JPEG та PNG.

Як повідомляється, за рахунок конвертації PNG та JPEG-файлів у формат WebP, каталог Chrome Web Store зміг скоротити розміри графічної складової на 30%.

Згідно з даними експертів компанії, перший середній розмір JPEG-файлу у Chrome Web Store становив 32 Кб, тоді як зараз в WebP він скоротився до 8,3 Кб.

Менеджер з продуктів Google Стівен Кеніг заявив: "З урахуванням масштабів трафіку каталогу, це дозволяє нам економити декілька терабайт трафіку на день".

Також стало відомо, що Google недавно взялася за розробку власного графічного формату графічних файлів WebP (вимовляється як англ. weppy). Роботи ведуться в рамках веб-проекту WebM.

У Google говорять, що WebP здатний знизити навантаження на сервери за рахунок меншого обсягу обчислень, на мережі за рахунок меншого обсягу переданих даних, проте для успіху даного формату його повинні підтримати й інші виробники браузерів. Поки що цього не сталося.

Тим не менше, дана обставина не зупиняє інтернет-гіганта і компанія вирішила форсувати роботу з прийняття даного стандарту.

Для просування компанія WebP компанія має наміру використовувати ті самі прийоми, що і для просування раніше створених стандартів SPDY та WebRTC.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.