Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США почали розробляти протиастероїдну зброю

У світі науки 8076 переглядів

Опубліковано - 26.02.2013 14:22 | Всі новини | Версія для друку

У США почали розробляти протиастероїдну зброю
У США почали розробляти протиастероїдну зброю
Падіння метеорита під Челябінськом підштовхнуло вчених США до створення спеціального довгострокового проекту.

Вони почали розробляти план запуску космічного апарату для нанесення удару по величезному астероїду Дідім.

Їхня мета - довести, що керувати польотом космічних об’єктів можна і з Землі. За планом, запущений механізм повинен змінити траєкторію польоту астероїда.

Дослідники кафедри прикладної фізики Хопкінського університету розробляють проект запуску ракети до астероїда за 350 мільйонів доларів, розрахований на десять років.

За прогнозами вчених, подвійний астероїд Дідім у 2022 році пролетить повз Землю на відстані близько 10,5 мільйона кілометрів. Він складається з двох космічних тіл - основного і супутника, що обертається навколо нього.

Вчені спробують завдати удару по найменшому тілу, діаметром близько 150 метрів, яке обертається навколо головного астероїда. За словами фахівців, це набагато легше здійснити, оскільки сила тяжіння набагато менша, а ефект має бути таким же.

Після цього ще один апарат підлетить до астероїда, щоб дослідити пошкодження і поверхню. За цим процесом можна буде спостерігати із Землі в потужні планетарні телескопи.

Якщо спроба вдасться - це буде перша в історії людства зміна траєкторії польоту космічного тіла з Землі. "Проект здійснить кілька функцій: науково-дослідну і функцію захисту планети", - заявив керівник проекту Енді Ченг.

За словами вчених, їх план користується підтримкою NASA, а також Європейського космічного агентства. NASA здійснить запуск апарату, який завдасть удару по астероїду, а європейське агентство відправить потім другий апарат для подальшого дослідження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.