Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ сьогодні звітувало. Про хабарників

Захист держави 9243 перегляди

Опубліковано - 24.01.2007 18:34 | Всі новини | Версія для друку

СБУ сьогодні звітувало. Про хабарників
СБУ сьогодні звітувало. Про хабарників
Традиційно серед передових лав корупціонерів МВС та ДПА. Загалом в 2006 році СБУ виявила 1 795 випадків корупції в Україні і розкрила 992 злочини у сфері службової діяльності, порушила 167 кримінальних справ за фактом хабарництва, за матеріалами СБУ притягнуто до відповідальності 81 співробітник правоохоронних органів.

Про це повідомила сьогодні на брифінгу начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

Зокрема, за її словами, у 2006 році Служба безпеки України затримала 17 слідчих Міністерства внутрішніх справ за підозрою в отриманні хабарів. Слідчі підрозділи органів внутрішніх справ найбільш піддані хабарництву серед всіх підрозділів МВС і з метою отримання незаконної винагороди здійснюють тиск на людей, використовуючи своє службове положення.

Остапенко відзначила, що за матеріалами СБУ проти цих слідчих порушені кримінальні справи.

Служба безпеки України відзначає високий рівень корупції в Державній податковій інспекції.

За словами речниці, СБУ неодноразово інформувало керівництво ДПА про необхідність запровадження невідкладних заходів для боротьби з корупцію.

Остапенко наголосила, що найбільше порушень фіксується щодо незаконного відшкодування ПДВ.

Так, управлінням СБУ м. Києва викрито факти службового підроблення і недбалості в діях співробітниці ДПІ у Печерському районі м. Києва, яка сприяла безпідставному поверненню ПДВ в розмірі майже 1 млн. грн. одному з товариств з обмеженою відповідальністю. На підставі матеріалів СБУ прокуратурою Києва стосовно податківця порушено кримінальну справу.

Вона також повідомила, що за матеріалами спецпідрозділу УСБУ в Івано-Франківській області місцевим судом за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого Законом України “Про боротьбу з корупцією”, оштрафовано заступника начальника відділу контрольно-перевірочної роботи ДПІ у Тисменицькому районі, який надав незаконні переваги суб’єкту підприємницької діяльності під час підготовки та прийняття рішення про перерахування сум ПДВ на його розрахунковий рахунок.

В цілому, наголосила вона, “рівень корупції в державі дійсно зашкалює у всіх державних органах та установах”. Остапенко наголосила, що Президент Віктор Ющенко поставив чіткі завдання СБУ щодо боротьби з корупцією, яка загрожує національній безпеці України.

Водночас вона зазначила, що рівень корупції в СБУ найменший серед органів державної влади.

Від “Аратти”: було б навіть смішно, якби речниця СБУ не нахваляла відомство, в якому працює.

Хоча, ми впевнені, що вона має рацію в тій частині інформації, що нині, із приходом, а точніше поверненням у владу “дітей Кучми”, корупція серед держслужбовців “зашкалює”. І ми чомусь підозрюємо, що про корупцію в уряді СБУ промовчала виключно із патріотичних міркувань, аби ще більше не ганьбити державу. Бо кожен українець вже засвоїв істину: влада “гниє з голови”, яка, власне, й розставляє корумповані кадри.

І ми припускаємо, що тут не допоможуть ніякі американські гроші, люб'язно надані їхнім урядом нашому двічі не судимому прем'єру, для боротьби із тим лихом. Інтуіція нам підказує, що ті кошти чекає доля грошей, наданих Заходом для перепрофілювання промислової інфраструктури Донбасу, у зв'язку із закриттям шахт. Хто хоче переконатися - хай поїде й подивиться. Грошей немає, інфраструктура стара, шахти закрили. Натомість з'явилися “копанки” - такий собі неповторний атрибут місцевого колориту, як пам'ять про “економічне диво” колишнього губернатора, а нині непересічного політичного лідера.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.