Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи сплатив Хорошковський податки від продажу «Інтеру»?

Економіка 5839 переглядів

Опубліковано - 28.02.2013 11:44 | Всі новини | Версія для друку

Чи сплатив Хорошковський податки від продажу «Інтеру»?
Чи сплатив Хорошковський податки від продажу «Інтеру»?
Екс-власник телеканалу наполягає: $2,5 млрд. - це капіталізація компанії, а ніяких грошей за продаж не було.

Про це в інтерв´ю виданню «Телекритика» заявив колишній перший віце-прем´єр Валерій Хорошковський.

«Я наполягаю на тому, що було написано в прес-релізі. Капіталізація компанії два з половиною мільярди. Є певні нюанси, пов´язані з тим, що у нас є право власності на продукти за участю третіх осіб. Тобто вся капіталізація компанії, і звісно, що основна частка в цій капіталізації - це ліцензіати. Але є дрібниці», - пояснив Хорошковський.

При цьому він уточнив, що майже всю суму від угоди особисто отримає не він, а його компанії, а «до цього не було ніяких грошей», які Хорошковський отримував за опціон.

«Опціон не було виконано, тому ніяких грошей не було. Були гроші інші, ті, що пов´язані з купівлею або продажем К1, К2, «Мегаспорт», але вони були як раз сплачені з мого боку. Тобто я платив. Не мені, а я», - зазначив екс-власник групи.

«Коли ми купували канали К1, К2 і «Мегаспорт» - це були прямі договори купівлі-продажу, 100% акцій цих компаній - на цей момент не було легкої можливості розжитися додатковими ліцензіями, тому що на ринку було дуже багато охочих. ...Я розумів, що з одним каналом ми не виживемо, нам потрібна сегментація, відповідно, потрібні були додаткові ліцензії. Було прийнято рішення купувати, але умовою цієї покупки з боку продавця було підписання опціону на можливість купити 50% групи «Інтер», - зазначив Хорошковський.
Термін дії опціону минув у 2010 році, в результаті він не був виконаний, відповідно, акції залишилися у Хорошковського.

«Зараз, коли ми підписали угоду, було прийнято рішення про продаж 100% акцій. І зараз Дмитро Фірташ купив 100% акцій, а те, що всередині є Сергій Льовочкін - це вже їхні відносини, мені про це невідомо», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого компанія KH Media Limited, що належить Валерію Хорошковському, уклала з GDF угоду про продаж 100% акцій компанії Inter Media Group Limited, виходячи з оціночної вартості $2,5 млрд. Контроль над телеканалами перейшов до GDF після отримання відповідного дозволу АМКУ. Новими акціонерами Inter Media Group стали компанії, що належать Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну.
Як заявив у свою чергу глава Міндохзборів Олександр Клименко, відомство розраховує, що до держбюджету надійдуть всі податки, які мають сплатити учасники угоди з продажу телеканалу «Інтер». «Ми це побачимо, коли вони подадуть свою звітність за 2013 рік, а це буде на початку 2014 року», - зазначив Клименко.

Відзначимо також, якби Валерій Хорошковський як резидент України продав «Інтер» за оголошену суму $2,5 млрд, то він був би зобов´язаний сплатити податок на дохід фізичної особи - 17% від суми продажу. Угода була оформлена через зареєстровані на Кіпрі офшорні структури.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.