Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки дерибану. Рахункова палата встановила, що покращення “Борисполя” призвело до фактичної втрати 4 млрд

Економіка 5503 перегляди

Опубліковано - 5.03.2013 17:03 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки дерибану. Рахункова палата встановила, що покращення “Борисполя” призвело до фактичної втрати 4 млрд
Хроніки дерибану. Рахункова палата встановила, що покращення “Борисполя” призвело до фактичної втрати 4 млрд
Рахункова палата провела аудит ефективності використання коштів державного бюджету на розвиток міжнародного аеропорту «Бориспіль» у 2009-2012 роках і констатувала, що державна програма його розвитку до цього часу відсутня.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

«Фінансування будівництва та реконструкції аеропорту за рахунок бюджетних коштів протягом зазначеного періоду здійснювалося в межах Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Прогнозні показники заходів цієї програми (у тому числі їхня кількість і вартість) постійно змінювались без належного нормативно-правового та фінансового обґрунтування, практично в ручному режимі. При цьому жодного разу не враховано реальних потреб ринку авіаперевезень», - йдеться у повідомленні.

У Рахунковій палаті наголошують, що Мінінфраструктури (до липня 2012 року - Мінтрансзв’язку – Ред.) та Укрєвро-інфрапроект як головні розпорядники бюджетних коштів за цим напрямом не залучали приватних інвестицій і у результаті єдиним джерелом фінансування розвитку аеропорту стали кошти держбюджету та кредит Японського банку, взятий під гарантії уряду ще 2005 року.

Аудитом встановлено, що через недостатній контроль з боку зазначених установ 3,7 млрд грн. були використані неефективно та з порушенням законодавства.

Наприклад, необґрунтоване коригування проекту будівництва термінала «D» шляхом збільшення його пропускної спроможності вдвічі та будівництво в ньому окремої зони для VIP-персон призвели до збільшення боргових кредитних зобов’язань аеропорту на 2,6 млрд грн. Тим часом для обслуговування VIP-персон та офіційних делегацій вистачало потужностей термінала «С».

«Масштабні інвестиції, спрямовані на розвиток аеропорту, виявилися економічно необґрунтованими. Після проведення в Україні чемпіонату Євро-2012 завантаженість аеропорту становить лише 32%. Вартість перевезень зростає, а конкурентоспроможність аеропорту, який належить до об’єктів, що мають стратегічне значення для економіки країни, забезпечує близько 65% авіаційних пасажирських перевезень країни, у тому числі 62% міжнародних, знижується», - підкреслюють у відомстві.

Колегія Рахункової палати зауважила, що така ситуація створює ризики непогашення аеропортом кредитних зобов’язань, які на сьогодні становлять близько 4,3 млрд. гривень. Надалі це може призвести до перекладання цих зобов`язань на державний бюджет.

Як повідомлялося раніше, генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Антон Волов в інтерв’ю Тиждень.ua заявляв, що за попередніми приблизними розрахунками, на добудову терміналу «D» може знадобитись близько $100 млн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.