Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні до кінця року розпочнуть укладати електронні договори

Технології 28036 переглядів

Опубліковано - 23.11.2005 12:26 | Всі новини | Версія для друку

До кінця 2005 року в Україні розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису
До кінця 2005 року в Україні розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису
В Україні до кінця 2005 року розпочне працювати національна система електронного цифрового підпису.

Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту і зв’язку України. На цьому тижні міністерство розпочинає прийом заяв на проведення акредитації завірчих центрів і центрів сертифікації ключів національної системи електронного цифрового підпису.

Послуги державних органів планується перевести в електронний режим. При цьому громадянин сам обирає, у якій формі він бажає їх отримувати. Електронний цифровий підпис дозволить бухгалтерам надсилати звітність до податкової інспекції в електронному режимі, а підприємці зможуть укладати угоди, не виходячи з кабінету.

"Коли громадяни і бізнес матимуть можливість засвідчувати документи власним електронним цифровим підписом, їхнє обслуговування державою покращиться в десятки разів", - зазначили в прес-службі міністерства.

Сфера застосування електронного цифрового підпису є дуже широкою. Це здійснення різноманітних реєстраційних процедур, оформлення документів для надання державним установам, участь у тендерах на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, електронні платежі і комерція. Електронний документообіг заощаджує час і зменшує матеріальні витрати.

У липні було презентовано технологічний центр Центрального завірчого органу (ЦЗО), що є технічним організатором усієї системи електронного цифрового підпису в Україні. Він реєструє центри сертифікації ключів, формує й обслуговує кореневі сертифікати ключів, акредитує свідоцькі центри і центри сертифікації ключів. Останні надають громадянам, державним установам, підприємствам послуги електронного цифрового підпису.

Технологія електронного цифрового підпису (ЕЦП) побудована на криптографічних асиметричних перетвореннях і формується за допомогою одного ключа – секретного або особистого, а перевіряється іншим ключем – відкритим. Обов’язковим об’єктом технології ЕЦП є сертифікат ключа – електронний документ, необхідний для верифікації відкритого ключа, тобто доказу того, що певна особа має право володіння відповідним особистим ключем.

Електронний цифровий підпис є частиною програми "Електронна Україна", що розрахована на період до 2010 року.

Її основними пріоритетами є створення електронного уряду – інформаційно-аналітичного урядового порталу з інтегрованими системами органів влади різного рівня, створення інфраструктури цифрового підпису й електронного документообігу і різноманітних послуг для громадян на його основі.

Аналогічна програма – "Електронна Росія" – уже діє в Росії.

У квітні минулого року міністерство зв’язку й інформатизації Росії висловило намір співробітничати з Державним комітетом зі зв’язку й інформатизації під час реалізації програми інформатизації "Електронна Україна".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.