Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До Землі наближається черговий астероїд

У світі науки 7993 перегляди

Опубліковано - 6.03.2013 17:07 | Всі новини | Версія для друку

До Землі наближається черговий астероїд
До Землі наближається черговий астероїд
У суботу, 9 березня, повз Землю пролетить астероїд 2013 ET, розміри якого становлять близько 100 метрів, повідомили у NASA.

У повідомленні наголошується, що це небесне тіло було відкрите 3 березня цього року американським проектом з пошуку астероїдів Catalina.

За попередніми оцінками вчених, діаметр астероїда може скласти від 45 до 140 метрів. Він пролетить значно далі, ніж інший недавній "гість" нашої планети, астероїд 2013 EC - за 0,0065 астрономічних одиниць (за 972 тисячі кілометрів або в 2,5 разу далі за Місяць).

Астрономи, які працюють з радарами NASA, планують провести радіозондування астероїда. За його результатами вчені сподіваються отримати радарні знімки "гостя", а також зможуть уточнити розміри небесного тіла і параметри його обертання.

Як повідомлялося раніше, у ніч після того, як в челябінську впав метеорит, NASA в реальному часі показало, як астероїд 2012 DA14 розміром з футбольне поле пролетів на максимальній близькості до нашої планети.

Астероїд пролетів на відстані близько 27,7 тисячі кілометрів від поверхні Землі. Це дозволило астрономам зафіксувати параметри його обертання з метою подальшого розрахунку траєкторії небесного тіла.

Вчені зазначають, що астероїд 2012 DA14 - найбільше небесне тіло, яке наближалося до Землі так близько за всю історію спостережень. Маса астероїда - близько 130 тисяч тонн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.