Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влади багато не буває. Гарант хоче контролювати всі фінансові потоки

Влада 5471 перегляд

Опубліковано - 11.03.2013 10:30 | Всі новини | Версія для друку

Влади багато не буває. Гарант хоче контролювати всі фінансові потоки
Влади багато не буває. Гарант хоче контролювати всі фінансові потоки
На узгодження мініфіну та міндоходів та зборів розісланий проект закону «Про Службу фінансових розслідувань України (фінансової поліції)», який пропонує зробити СФР окремим силовим органом зі спеціальним статусом, який буде підпорядковуватися безпосередньо Президенту Віктору Януковичу.

Про це повідомляє "Форбс-Україна".

Як стверджують джерела видання , у міністерствах проект закону вже погодили, але із зауваженнями.

Варто відзначити, що протягом двох місяців про підпорядкування фінансової поліції - нового потужної структури, якій доручать боротьбу з усіма економічними злочинами, сперечались голова МВС Віталій Захарченко і керівник Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.

Новий правоохоронний орган повинен буде опікуватись всіма правопорушеннями проти економічних інтересів держави, розосередженими нині між шістьма різними структурами (які будуть ліквідовані): податковою міліцією у складі Міністерства доходів, управліннями по боротьбі з економічною та організованою злочинністю МВС, відділом контррозвідувального захисту економіки СБУ, боротьби з контрабандою митниці та Державної фінансової інспекції України.

Серед функцій Служби фінансових розслідувань буде і контроль за дотриманням законодавства в сфері держзакупівель, і боротьба з розтратою бюджетних коштів на всіх рівнях, включно з підприємствами, які отримують допомогу з державних або місцевих бюджетів, та проведення внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів. Крім того, у функції фінансової поліції буде входити протидія відмиванню доходів та боротьба з корупцією.

Арсенал для боротьби з економічними злочинами у фінансових поліцейських буде таким же широким, як і у інших силовиків. Зокрема, як і нинішня податкова міліція, вони зможуть проводити перевірки та оперативно-розшукову діяльність. Але до цього приплюсують повний перелік прав, які зараз властиві співробітникам СБУ і МВС. Фінансові поліцейські, приміром, зможуть застосовувати фізичну силу, носити і застосовувати гумові кийки, сльозогінний газ і навіть вогнепальну зброю. Правда, використання останнього буде суворо обмежена - цього в проекті закону окремо присвячені дві глави.

Серед інших повноважень СФР, які пропонуються законопроектом - право законодавчої ініціативи, можливість зупиняти операції з бюджетними коштами. Більш того, вони зможуть стежити за громадським правопорядком і адміністративними порушеннями, а в разі чого - застосовувати заходи для боротьби з ними, хоча до економічних злочинів адмінпорушення відношення не мають.

Сам законопроект авторства не має. Форбс опитав п’ять високопоставлених джерел в різних міністерствах і відомствах Кабміну, але жоден з них не зміг сказати, чия це ініціатива. З інформації джерел, його авторство не належить ні Клименкові або Захарченкові, ні міністру фінансів Юрію Колобову. Координаційний центр Комітету економічних реформ при президентові, який розробляє багато законодавчих ініціатив, також причетності до документа не має.

Реформу правоохоронних органів за дорученням Президента курирує його радник Андрій Портнов. Цілком можливо, що Служба фінансових розслідувань - це його ідея. Опосередковано про це свідчить пропозиція підпорядкувати нове ведомство безпосередньо президентові. Але підтвердити це припущення "Форбсу" не вдалося.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.