Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄБРР погрожує припинити фінансування проектів в Україні через корупцію

Економіка 5062 перегляди

Опубліковано - 12.03.2013 16:49 | Всі новини | Версія для друку

ЄБРР погрожує припинити фінансування проектів в Україні через корупцію
ЄБРР погрожує припинити фінансування проектів в Україні через корупцію
Заступник директора ЄБРР (Європейського банку реконструкції та розвитку) в Україні Грем Хатчісон заявив, що ЄБРР не фінансуватиме Україну, якщо в країні не вирішать питання з корупцією.

"Нам потрібна стабільність в Україні. Однак ми бачимо зменшення кількості трансакцій... ЄБРР не зможе надавати підтримку Україні на тому ж рівні, як і зараз, якщо питання з корупцією не буде вирішено", - повідомив Хатчісон.

Він зазначив, що необхідно забезпечити законодавчі зміни, а також створити інститут спеціального омбудсмена, до якого підприємці зможуть звертатися в разі порушень їх прав: "В іншому разі ЄБРР буде спостерігати за подіями в Україні".

Раніше в ЄБРР відзначали, що готові зберегти щорічні інвестиції в українську економіку в розмірі 1 млрд євро, якщо в країні буде поліпшуватися інвестиційний клімат. Разом з тим, в ЄБРР відзначали погіршення інвестиційного клімату в Україні через діяльність податкової, митної та судової систем.

Як повідомлялося раніше, неурядова організація Transparency International оприлюднила чергову доповідь про стан корупції в 176-ти країнах світу. Україна піднялася з 152-го місця в 2011 році на 144-е. Згідно з доповіддю, Україна набрала 26 балів і ділить 144-е місце з Сирією, Бангладеш, Камеруном, Конго і Центральноафриканською республікою.

На думку Transparency International, зростання корупції зумовлене бездіяльністю Національного антикорупційного комітету при Президентові України, нефінансуванням державної антикорупційної програми, змінами в законах про держзакупівлі, які вивели в тінь десятки мільярдів гривень бюджетних коштів.

"Transparency International вкрай стурбоване ситуацією, коли більшість кроків боротьби з корупцією в Україні так і залишаються номінальними", - повідомили в компанії.

Раніше повідомлялося, що в цьому році обсяги інвестицій Європейського банку реконструкції та розвитку в Україну будуть залежати від інвестиційного клімату в країні, який суттєво погіршився за останні місяці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.