Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Херсоні побили журналістів на очах у міліції

Пістолетне право Регіон: Херсонська область 9422 перегляди

Опубліковано - 15.03.2013 11:25 | Всі новини | Версія для друку

У Херсоні побили журналістів на очах у міліції
У Херсоні побили журналістів на очах у міліції
Невідомі особи перешкоджали професійній діяльності журналістів інформаційного агентства “Таврія ньюс” Валерію Миронюку та Олександру Тарасову.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки.

13 березня під час зйомки у Херсоні виселення із квартири багатодітної родини Сорокіних на журналістів було здійснено фізичний напад.

"Молоді хлопці спортивної статури, які приїхали разом із власником спірної квартири Сергієм Сотниковим, шляхом штовхання, затуляння та хапання за камеру і руки намагалися перешкодити оператору Валерію Миронюку знімати", - йдеться в повідомленні.

"Фізичного нападу зазнав і член медіа-профспілки, журналіст і юрист Тарасов, якого один із бійців за допомогою захвата за шию повалив на сходи та почав бити", - уточнили в прес-службі.

Присутні на місці співробітники патрульно-постової служби міліції та співробітники Комсомольського відділу міліції УМВС у Херсонській області, не вчиняли жодних дій, щоб зупинити злочин.

"Всі вимоги припинити беззаконня, міліціонери супроводжували коментарем: "Ви з чимось не згодні? Пишіть заяву, будемо розбиратись…" - це є порушенням ст.ст.1-5 ЗУ "Про міліцію", які визначають, що завданням міліції є не лише розкриття злочинів, а й їх попередження та припинення, захист прав та інтересів громадян", - повідомили журналісти.

За заявою Миронюка та Тарасова, Комсомольський відділ міліції УМВС у Херсонській області порушив кримінальну справу.

Ведення слідства доручено слідчому Дарії Зубко.

Комітет НМПУ просить вважати цю заяву публічним повідомленням про злочини, та вимагає від Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури проведення об’єктивного та неупередженого слідства, внаслідок якого всі особи винні у нападі на журналістів, та які перешкоджали професійній журналістській діяльності були притягнуті до відповідальності за ст.171 КК.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.