Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців за європейський вибір

Громадська думка 7536 переглядів

Опубліковано - 18.03.2013 17:27 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців за європейський вибір
Більшість українців за європейський вибір
59 % громадян України підтримали б на всеукраїнському референдумі вступ держави до Європейського Союзу (ЄС), 41 % голосували би проти.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" з 5 по 13 березня 2013 року.

Водночас 11,5 % (відсотки дано від кількості тих, хто прийшов би на таке голосування – Ред.) українців проігнорували б референдум. Ще 16,4 % не впевнені в своєму виборі.

Водночас, якби на референдум було винесено питання про приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії та Казахстану, "за" проголосували б 57,5 % тих, хто прийшов би на дільниці для голосування. Проти Митного союзу (МС) виступили б, відповідно, 42,5 % громадян.
11,1 % не пішли б на референдум, 15,6 % досі не сформували своєї думки.

Якби на референдумі обирали між приєднанням до ЄС чи МС – то європейський вибір підтримали б 51,9 % громадян, котрі прийшли б на дільниці.

Натомість за Митний союз голосували б 48,1 % громадян. При цьому лише на Сході більшість громадян (60 %) підтримала б приєднання України до Росії. Білорусії й Казахстану. Тоді як на Півдні таких громадян 48,8 %, у Центрі – 39,3 %, на Заході – 20 %.
11,3 % не прийшли б на дільниці. Не впевнені у своєму рішенні 13,9 % українців.

Найбільше прибічників європейського вибору в західній Україні (66,8 %). У Центрі – 42,8 %, на Півдні – 32,8 %, на Сході – 30,4 % (від загальної кількості опитаних).

Водночас в усіх регіонах України європейський вибір підтримує більшість молодшого покоління. Так, при виборі між ЄС та МС за вступ до Європи проголосували б 71,4 % громадян віком до 30 років на заході країни, 46,4 % - в Центрі, 41,7 % - на Півдні, 43,4 % - на Сході. В цілому, серед українців віком до 30 років за вступ до ЄС проголосували б 50,2 %.

Водночас вступ до Митного союзу підтримали б 8,5 % Заходу, 23,2 % мешканців Центру, 26,7 % Півдня і 31,3 % жителів Сходу – в цілому, 22,5 %.

Не прийшли б на референдум 12,1% молодих українців. Не визначились із вибором 15,2 %.

Опитування проведено Фондом "Демократичні ініціативи" та Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 134 березня у 109 населених пунктах. Опитано 2037 респондентів від 18 років, теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3 % з імовірністю 0,95.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.