Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Тернопіллі лелеки не витримують морозів. Волонтери кричать: SOS! [відео]

Довкілля 28351 перегляд

Опубліковано - 25.03.2013 00:32 | Всі новини | Версія для друку

На Тернопіллі лелеки не витримують морозів. Волонтери кричать: SOS! [відео]
На Тернопіллі лелеки не витримують морозів. Волонтери кричать: SOS! [відео]
Рятувати від холоду лелек закликають тернополян волонтери. Птахи гинуть від голоду і холоду, їх на водоймах області більше сотні.

Розповіла «20 хвилинам» волонтер Ольга Прохоренко.

- Лелеки є на річках у Колодному, Горинці, Пронятині, Курниках, Ходачкові, Івачеві, - каже вона. – Ми закликаємо місцевих мешканців та взагалі усіх небайдужих не дати загинути цим птахам.
Ольга Прохоренко разом з іншими волонтерами возять їжу лелекам. Вона просить так зробити і інших.

- Ми варимо картоплю, а також купуємо маленьку рибу, мойву, оселедці, - розповідає тернополянка. - А також птахи їдять несолене сало. Його варто підвішувати на нитці на гіляки.

Лелеки розуміють, що люди не хочуть завдати їм шкоди, а навпаки, додає волонтер. Птахи не бояться людей, вони відходять на два метри, а потім повертаються до їжі.

- Якщо побачите кволих птахів з обледенілими ногами, заберіть їх додому та зігрійте, - закликає Ольга Прохоренко. – Ще треба їм якось тиждень протриматись, поки не минуть морози. Сьогодні, 24 березня ми їдемо до Івачева, подивимось як лелеки пережили цю ніч. Адже на термометрі було -17…
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.