Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У КМДА радять киянам не панікувати у разі затоплення осель

Регіональні новини Регіон: м.Київ 6475 переглядів

Опубліковано - 1.04.2013 11:40 | Всі новини | Версія для друку

У КМДА радять киянам не панікувати у разі затоплення осель
У КМДА радять киянам не панікувати у разі затоплення осель
Київська міська державна адміністрація закликає киян не панікувати у випадку раптової повені та бути готовими до евакуації.

Про це йдеться у порадах фахівців при раптовій повені, оприлюднених КМДА.

При раптовій повені необхідно якнайшвидше зібрати предмети першої необхідності – документи, медичну аптечку, сірники (запальничка), хліб, питну воду – і перебувати у найбезпечнішому підвищеному місці.

«Необхідно бути готовим до евакуації по воді, у тому числі за допомогою підручних плавзасобів. За таких обставин не слід піддаватися паніці та втрачати самоконтроль, потрібно спокійно вжити заходи, що дозволяють рятувальникам своєчасно виявити людей, відрізаних водою і які потребують допомоги», - значиться у повідомленні.

Також значиться, що важливо відключити газ, електроенергію і воду. Тварин необхідно випустити з приміщень (якщо це приватний будинок). Також потрібно надати необхідну допомогу літнім людям та інвалідам у будинку.

Стрибати у воду можна тільки в разі крайньої необхідності, переохолодження може стати причиною смерті. Якщо небезпека опинитися у воді велика, то треба зняти важкий і незручний одяг та роззутися. Документи і цінності бажано помістити в поліетиленовий пакет і заховати в надійному місці.

Також повідомляється, як діяти після повені. «Перед тим, як увійти до будівлі, перевірте, чи не загрожує вона обвалом або падінням якогось предмета. Перевірте приміщення (для видалення газів, що накопичилися). Не вмикайте електроосвітлення, не користуйтеся джерелами відкритого вогню, не запалюйте сірників до повного провітрювання приміщення і перевірки справності системи газопостачання. Також перевірте справність електропроводки, водопроводу і каналізації, не користуйтеся ними до тих пір, поки не переконаєтеся в їхній справності за допомогою фахівців. Для просушування приміщень відкрийте всі двері і вікна, приберіть бруд з підлоги і стін. Не вживайте харчові продукти, які були в контакті з водою», - йдеться у повідомленні.

У КМДА просять на випадок повені виконати всі вимоги паводкової комісії Міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Про будь-які прояви підтоплень киян просять повідомляти на номер Контактного центру міста: 15-51 або 044- 205-73-37.

Нагадаємо, напередодні столична влада оприлюднила список вулиць можливого підтоплення через танення рекордної кількості снігу.

Президент Віктор Янукович вказав Державній службі з надзвичайних ситуацій на необхідність проведення цивільних навчань із населенням з метою підготовки до можливих стихійних лих.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.