Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вода у Дніпрі підніматиметься до початку травня

Стихія 15456 переглядів

Опубліковано - 12.04.2013 18:08 | Всі новини | Версія для друку

Вода у Дніпрі підніматиметься до початку травня
Вода у Дніпрі підніматиметься до початку травня
Пік паводку в столиці очікують на початку травня. Рівень води у річках сягне максимальної позначки: 720-740 сантиметрів вище норми, повідомляє Гідрометцентр.

«Ми очікуємо максимального рівня – 720-740 см, а це на 2 метри вище поточного рівня», – заявив голова гідрометцентру Микола Кульбіда.

У Карпатському регіоні зростання рівня води відновиться починаючи з кінця дня 12 квітня і буде продовжуватися протягом трьох днів. Причиною нового паводку стане значна кількість опадів, що випаде за цей період.

За словами Кульбіди, за останню добу спостерігається перевищення небезпечних відміток води у річках в місті Червонограді й у Сокальському районі Львівської області, а також у верхівках Прип’яті, нижніх ділянках Стоходу на Волині та в місті Луцьк.

На даний час на території України підтоплені ґрунтовими водами прилеглі території будинків 98 населених пунктів, у Київській, Житомирській, Волинській, Рівненькій і Львівській областях.

За словами керівника відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Василя Сніцара, для допомоги населенню з відкачування води задіяли 100 одиниць насосного обладнання. За минулу добу викачали 30 тисяч кубічних метрів води, а за весь час від початку проведення робіт – понад 880 тисяч кубічних метрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.