Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Полтаві акцію опозиції влада зустріла за сценарієм Гепи

За право людини Регіон: Полтавська область 11745 переглядів

Опубліковано - 13.04.2013 18:41 | Всі новини | Версія для друку

У Полтаві акцію опозиції влада зустріла за сценарієм Гепи
У Полтаві акцію опозиції влада зустріла за сценарієм Гепи
В суботу на марш та мітинг в рамках загальнонаціональної акції «Вставай, Україно!» в Полтаві зібралися понад 8 тисяч жителів області.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Перед початком акції вулиці Полтави були заблоковані громадським транспортом. Театральна площа, де має відбутися мітинг «Вставай, Україно!», по всьому периметру оточена автобусами та мікроавтобуси із жовтими номерами громадського транспорту.

Вздовж вулиць по маршруту слідування маршу – від Краєзнавчого музею до Театральної площі – також стоять автобуси, чим значно звужено вулиці.

Попри це мітинг відбувся на Театральній площі Полтави. У ньому взяли участь голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок, народні депутати від опозиції.

Перед цим центральними вулицями міста пройшов марш на чолі з лідерами опозиції.

Учасники акції тримали національні стяги, прапори опозиційних сил, плакати «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», «Україні волю! Юлі Волю!», «За достойну пенсію!», «За справедливу зарплату!», «Роботу для кожного!».

Перед початком маршу Арсеній Яценюк нагадав журналістам, що вчора в Харкові напередодні акції «Вставай, Україно!» мер міста «за вказівкою Адміністрації Президента загородив повністю все місто, зняв з маршрутів громадський транспорт»: «Витратили сотні тисяч бюджетних грошей, яких не вистачає на пільговий проїзд для громадян, для того, щоб відремонтувати громадський транспорт, щоб забезпечити людям гідний рівень життя».

«Активісти» Партії регіонів незаконно користуються коштами місцевої громади і борються з опозицією за рахунок грошей, які українці повинні отримувати на медикаменти, громадський транспорт, ремонт доріг. Вони ці кошти використовують для того, щоб не допустити опозицію до мітингів», - сказав голова фракції «Батьківщина».

«Нас це не зупиняє, навпаки - дає додаткової наснаги для нашої акції. Акція поширюється, і люди піднялись. Люди бачать, що опозиція об’єднана, що опозиція не боїться і може принести зміни в Україну», - наголосив Яценюк.

Звертаючись до громади, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив: «Учорашні події в Харкові продемонстрували – влада боїться народу, який обманула. Місцеві прислужники Януковича буквально билися в істериці, намагаючись завадити опозиційним силам провести акцію протесту. Дуже показово, що найбільший переляк стався у представників чинного режиму саме у Харкові. Це відбулося тому, що Харків, а сьогодні і Полтава – це вже східні терени, які антиукраїнська влада традиційно вважала своєю вотчиною. Але з’ясувалося, що це не так – українці по всій державі, в тому числі і на сході».

Народний депутат свободівець Олег Сиротюк у своєму виступі зазначив, що громада Полтавщини своїми рішучими діями домоглася того, що рішення місцевої влади, яке відкривало шлях для ліквідації 14 сіл області в інтересах олігарха Жеваго, Кременчуцька райрада так і не ухвалила.

За словами лідера «Свободи» Олега Тягнибока, організований протест українців свідчить, що громадяни готові боротися за свої права. «Прийшов час показати, хто в домі господар! Банду – геть!» – наголосив очільник націоналістів, повідомила прес-служба ВО «Свобода».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.